De muzikale plannen van Mo’reen

Voor zangeres Mo’reen (Maureen Alberg) waren de Corona-tijden een pure confrontatie met zichzelf. Maar na regen komt zonneschijn. Begin augustus toert ze met haar ‘eigen Ronde van Vlaanderen’ tijdens één weekend rond om horeca-concerten te geven. “Tijdens de lockdown was ik helemaal uit mijn normale doen. Ik merkte dat ik niet zo goed in mijn vel zat. Je moet weten dat ik geen voltijdse zangeres ben. Financieel ben ik niet afhankelijk van de muziek. Als hoofdjob werk ik als therapeute bij mensen met een verslavingsproblematiek. Op zich is dit een job, die soms vrij heftig kan zijn. Daarom is muziek ook mijn ultieme uitlaatklep. Wanneer dit dan wegvalt, kan het soms bijzonder pittig zijn. Op dat vlak is er wel een verwantschap met de horeca. Ook zij hebben enorm hard geleden onder de Coronapandemie. Ik wil hen een duwtje in de rug geven. Eén weekend lang zal ik doorheen Vlaanderen trekken om hen een hart onder de riem te steken. Mijn doel is om vijf knalconcerten op 2 dagen te geven.”

Boksen
“Muziek en mijn job als therapeute vormen de persoon die ik ben”, vertelt Maureen verder. “Tijdens de Coronaperiode voelde ik me net zoals een bokser, die vlak voor het begin van de wedstrijd knock-out werd geslagen. Je kent dat moment wel wanneer ze worden opgepept vlak vooraleer ze beginnen. Geloof me, dat is een vrij bittere pil om te slikken. Maar ach, we komen er wel doorheen. Het mooie van een crisis zoals dit, is dat je nieuwe manieren ontdekt om je werk te doen. Je kan de focus net op bepaalde andere aspecten leggen. Dat maakt het net allemaal zo boeiend om te ervaren. Tijdens de lockdown gaf ik muziektherapie in de kliniek waar ik werk. Op persoonlijk vlak deed het me deugd om net dan mensen te begeleiden in een periode zoals dit.”

Zangcabine
“Toch heeft het ‘on hold’-gevoel van Corona een bepaalde impact gehad op mijn muzikale dromen”, vult ze verder aan.” Zo heb ik me een eigen zangcabine aangeschaft, waarbij ik van thuis uit mijn ding kan doen. Nu kan ik op eigen houtje mijn creatieve dromen voorbereiden. Er zijn zeker nog muzikale toekomstplannen. Vlak voor de lockdown was ik een maand op Curaçao om een videoclip op te nemen. De release is door Corona wel uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel. Wanneer het moment rijp is, horen jullie zeker van mij.”

Foto: Rudi Foto Design

Geef een reactie