Chez Oonagh Jacobs

Actrice Oonagh Jacobs heeft bewogen maanden achter de rug. Toen de musical Mamma Mia door de plotse lockdown tijdelijk on hold werd gezet, maakte zij net zoals velen van haar collega’s kennis met een opvallend rustige agenda. Mamma Mia en de opstart van Vergeet Barbara werden naar een latere datum verschoven. Hoe zou het nu met haar zijn? Een gesprekje … Chez Oonagh Jacobs.  “Het was vooral wennen. Mijn agenda stond het voorbije redelijk druk gevuld. In één klap valt alles stil. We hadden net première van Mamma Mia achter de rug. In één klap moesten we alles stoppen. Ik denk dat het voor iedereen een aanpassing vroeg van zijn levensritme. Bij mij heeft toch veel op een rijtje gezet. Zo heb ik eventjes gemediteerd, heb ik voor de eerste keer in mijn leven gebabysit, heb ik een online Engelse snelcursus gevolgd, Colruyt-lijstjes gemaakt en heb ik meer proberen te koken. De Coronaperiode heeft me tijd gebracht om bij mezelf wat te reflecteren. Over het hoe en waarom van het leven en hoe je jezelf toekomstgericht ziet.”

Dure eed
Na haar studie had Oonagh een dure eed gezworen dat ze nooit meer achter de studieboeken zou kruipen. “En daar kom ik stilaan op terug”, verrast Oonagh. “Begrijp me niet verkeerd. Theater staat nog altijd torenhoog op nummer 1.  Alleen laat de evolutie van de huidige maatschappij een mens wel nadenken. Misschien is het wel een goede zaak opnieuw opties te zoeken om iets bij te studeren. Ik bekijk alle mogelijkheden om te ontdekken wat er bij mij het beste zou passen. Onze sector zal immers bij een tweede lockdown de eerste zijn, die moet stoppen en de laatste, die terug mag herbeginnen. Ik wil me tegen zoiets echt wel wapenen.”

Foto: collectie Oonagh Jacobs

Geef een reactie