Peter Luts ziet het licht …

Na het succes van ‘Anybody’ en ‘Made 2 Move’, twee clubtracks die massaal werden gedraaid en gestreamd, pakt de Limburgse dj- en producer Peter Luts deze zomer uit met ‘Hold On To The Light’. Door de maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus, zijn er tot eind augustus geen massa-evenementen en blijven ook de discotheken gesloten. “In het voorjaar stonden we nog op de podia en was ik volop aan het spelen. Toen kwam de lockdown. Surrealistisch, behalve als ik naar mijn agenda kijk die ondertussen net zo leeg is geworden als bij mijn collega-dj’s. Jammer, maar we blijven positief en productief. Ik had nooit gedacht dat het maken van die nieuwe muziek mij zoveel plezier, energie én een creatieve boost zou geven. De ideeën rollen eruit en het toffe is dat de muziek ook aanslaat. ‘Made 2 Move’, mijn vorige single, was in eerste instantie een clubtrack. In gedachten had ik er al een kruis over gemaakt toen we in volle coronacrisis met gesloten clubs en discotheken het nummer uitbrachten, maar kijk. Fitness-instructeurs, TikTokers en vastgoedmakelaars pikten de song op, net als de radiozenders en mijn dj-collega’s, waardoor het massaal werd gestreamd.

Met zijn nieuwe single ‘Hold On To The Light’ trekt Peter Luts opnieuw de brede, mainstream kaart. “Ik vind het zalig om positive vibes en een goed gevoel met mensen te kunnen delen. Of dat nu met muziek is of achter de draaitafels, dat is mij om het even. Na ‘One Of These Nights’ werkte ik voor mijn nieuw single opnieuw samen met Forêt, die de zang voor haar rekening neemt. Haar stem past perfect bij wat ik zelf omschrijf als een eigentijdse, easy-cheasy en lekker in het oor liggende song (lacht). De summervibes van Ibiza en de zweverige Trance-feel hebben me geïnspireerd.

Hold On To The Light’ van Peter Luts en Forêt verschijnt op het Be Yourself-label en  is vanaf deze week digitaal beschikbaar. “De reacties zijn zo positief en uiteenlopend, dat we niet konden kiezen en beslist hebben om zowel de ‘radio’ als de ‘remote’-edit als nieuwe single te promoten. Een dubbele promorelease en daarom zijn beide versies ook digitaal beschikbaar.”, zegt Peter Luts enthousiast.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.