Maxine Van Belleghem: “Over frietjes en make-up.”

De 25-jarige Maxine Van Belleghem uit Geraardsbergen verdeelt haar tijd tussen make-up en … frietjes. Enerzijds combineert ze haar job bij een frituur met een bijberoep als schoonheidsspecialiste. Nu heeft ze ook nog een extra target op haar programma staan. Zo is ze één van de achttien finalisten van Miss Wellness Beauty 2020. “Ik neem vooral deel omdat het me een leuke kans leek om in een steeds veranderende schoonheidssector bij te leren. Hier krijg ik naast het sociale luik ook de kans om heel veel dingen bij te leren. Als mens kan ik me hier ontwikkelen. Daarvoor doe ik het tenslotte. De wedstrijd was zeker geen onbekend terrein. Een goede vriendin nam deel in 2017. Dus ik wist wel een klein beetje wat me hier te wachten zou staan. Toen ik overwoog de stap zetten in deze richting, heb ik met haar eens gebabbeld. Miss Wellness Beauty is een zoektocht naar een ambassadrice voor een bepaalde beroepssector. Daarom heb ik mijn kansen hier gewaagd.”

A long way to go
‘Je weg zoeken in een wereld zoals de beautysector gaat niet over één nacht ijs”, vertelt Maxine. “Het is een beroepstak waarbij de grootste uitdaging bestaat om je keer op keer te onderscheiden van de reden. De concurrentie is immers moordend. Daarom moet je jezelf altijd bijscholen. Anders sta je stil. Stilstaan is achteruit gaan. Ik heb een grote liefde voor make-up. Daarin probeer ik stap voor stap te groeien. Onze sector bevindt zich momenteel in een woelig water omwille van de Coronacrisis. Ik ben daar ook niet van de gespaard gebleven. In mei stonden er heel wat trouwers op mijn programma. Het raakt me diep dat ze de mooiste dag van hun leven moeten uitstellen door de wereld waarin we nu leven. Alleen hoop ik dat uitstel geen afstel betekent. Met heel veel plezier wil ik mijn bijdrage leveren aan ‘hun mooiste dag’. Ik ben er nu al klaar voor.”

Foto: Maurice Claes

Een gedachte over “Maxine Van Belleghem: “Over frietjes en make-up.”

  1. Van 4 jobs naar 1, corona is niet mals! Maar jou kennende, stilzitten is niet jouw beste eigenschap. De koe bij de horens vatten en recht vooruit is jouw motto! Veel succes, je bent een topper 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.