De 1000 en 1 (Temptation-)stemmetjes van Iris Rulkens

De Nederlandse Iris Rulkens heeft heel wat verschillende persoonlijkheden in zich …. Vooral op technisch vlak. Dit bewijzen de 1000 en 1 stemmetjes die in haar hoofd zweven. Onlangs scoorde ze een stevige hit op sociale media met haar impressionante Temptation Island-imitaties van de vrouwelijke kandidates. “Het is niet de eerste keer dat ik mij aan een knipoog naar dit programma waag. Een tweetal jaar geleden heb ik de ‘bekende’ Deborah Leemans geïmiteerd. Maar nu leek het wel leuk om een filmpje te maken met een zes à zevental bekende gezichten uit de huidige reeks. Alleen is het nu serieus geëxplodeerd. Nooit eerder scoorde een filmpje zo goed (lacht). Maar ach, Temptation Island is een programma dat de gemoederen wat beroert. Naast dat ik er perfect mijn ding mee kan doen, is het mijn favoriete guilty pleasure. Dus je hoort me zeker niet klagen .”

Van Roshina tot Angela
Elke stemmenimitator bijt zijn standen soms stuk op bepaalde personen. “Ik heb echt wel goed gestudeerd om alles onder de knie te krijgen”, vertelt Iris. “Anders bereik je nooit bepaalde resultaten. Al sinds ik een klein meisje was, imiteerde ik al mensen. Wanneer ik een verhaaltje navertelde, moest het met de nodige dialecten en ‘klanken’ erbij. Ook bij Temptation Island hebben ze stuk voor stuk allemaal iets specifiek in hun stem. Simone praat met een Amsterdamse tongval. Eline zit tegen het Haagse accent. Roshina praat enorm langzaam en articuleert overduidelijk. Dat zijn allemaal aspecten, die je als imitator probeert uit te vergroten. Ook de Vlaamse kandidates Elke en Angela hebben hun eigen klankkleur. Angela was wel één van de moeilijker om te imiteren. Je moet echt zoeken naar bepaalde dingen in haar stem die je kan uitvergroten.”

Iris-community
Iris droomt van een leven op het theaterpodium. “Met mijn filmpjes probeer ik een bepaalde naambekendheid te verwerven en zo een community op te bouwen. Naast mijn werk als presentatrice heb ik ook mijn eigen theaterschool voor kinderen. Ik bedenk theaterproducties en ik regisseer. Natuurlijk blijft het een ‘verre droom’ om met mijn eigen types in een show op het podium te staan. Daar is de weg nog vrij lang voor. De bedoeling is dat ik ook nog andere stemmetjes buiten Temptation Island om op de mensen loslaat. Voor mensen, die niet naar het programma kijken, klinkt mijn imitatie zeker niet als muziek in de oren. Maar wie weet … lukt het me wel om mijn droom te realiseren”

De vrouwen van Temptation
Vanuit Temptation-hoek kwam er reactie op het filmpje van Iris. “Verschillende programma’s hebben mijn imitatie opgepikt. Van het één kwam het ander. Alle dames hebben gereageerd. Echt waar … Ik heb geen enkele negatieve reactie gekregen. Zij vonden het allemaal geweldig. Ik streef er ook niet naar om ze belachelijk te maken. Mijn doel alleen was om er iets leuk mee doen en humor brengen. Dat lijkt me goed gelukt te zijn.”

Bekijk alvast het Temptation Island-filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=GLPrAN7UMFU

Foto: Natiza Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.