Meer dan ooit … Riet

Al enkele weken posteert Riet Muylaert de single ‘Meer dan ooit’ in de Vlaamse Top 50. Opvallend is dat ze dit onder haar eigen naam doet. “Het idee om als Riet een single te releasen, was er al langer dan vandaag”, vertelt ze. “De naam JackoBond stond niet meer synoniem voor de dingen, die ik wou doen. Naar mijn gevoel klopte het al lang niet meer. Neem nu iemand als Klaas Delrue. Hij wordt door het publiek als Klaas aanzien. Niet als Yevgueni. Bij mij was dat niet zo. Ik was JackoBond en niet meer Riet Muylaert. Dat bracht me wel aan het denken.”

Van 0 tot …
Met de bewuste keuze om voor de naam Riet te gaan, wordt de naam JackoBond in de koelkast gestoken. “Begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel fier op hetgeen we de voorbije jaren hebben gerealiseerd. Nu moet Riet centraal staan. Voor mezelf hoop ik ook echt dat de mensen mij daarin gaan volgen. Mijn grote droom is dat het publiek binnen twee jaar zegt: JackoBond , wie was dat ook al weer. Ik besef dat ik misschien wel terug van 0 moet beginnen. Maar stiekem hoop ik dat alle JackoBond-fans ook Riet-fans zullen worden.”

Riet comme Il Faut
Om zich wat te herbronnen, klopte Riet aan bij een bekende naam. “Ik heb hulp ingeroepen van Raf Walschaerts. Hij is enorm goed in het begeleiden van mensen. Dat is een gave, die er niet veel hebben. Daarom had ik ook een coach als hem nodig. Hij heeft de vinger op de wonde gelegd. Door zijn hulp ging er een wereld voor me open. Weet je … toen ik afstudeerde, wou ik met mijn muziek iets betekenen. Nu is dat opnieuw mijn belangrijkste doel. Ik heb het juiste spoor terug gevonden. Dus laat maar komen … Ik ben er als Riet méér dan ooit klaar voor.”

Download de track ‘Meer dan ooit’ van Riet:

https://music.apple.com/be/album/meer-dan-ooit/1500569964?i=1500569969&app=itunes

Foto: Kris Dewitte

Geef een reactie