Een tijdelijke Corona-single voor Corina

Corona, COVID-19 en Blijf in uw kot. Deze bloedernstige materie inspireert de creatievelingen onder ons op muzikaal vlak. Een opvallende track in het lijstje is ‘We blijven beter binnen’ van zangeres Corina. ‘Dit is een aangepaste versie van mijn vorige single ‘Genieten het van leven’. Omdat ik in een bosrijke omgeving woon, ga ik regelmatig wandelen. Toen kreeg ik het idee om een aangepaste tekst op dit liedje te maken. Zo werd ‘We blijven beter binnen’ geboren’ , aldus Corina. “Alleen werden mijn man Peter en ik op snelheid gepakt. We hadden een lyric-video gemaakt en op Facebook geplaatst. Op bijzonder korte tijd kregen we enorm veel reacties op het liedje. Daarom hebben we besloten om het te releasen. Als woordspeling kan je zeggen dat het een Coronasingle voor Corina is. Maar ach, ik ben Corina en niet Corona. Toch een groot verschil, niet waar … (lacht).”

Els en Corina
Rond de Corona-crisis verschijnen her en der ook liedjes. “Buiten Els De Schepper om zijn het heel veel liedjes met een triestige boodschap, die rond COVID-19 verschijnen. Wij hebben getracht om een hoopvolle boodschap in ons liedje te steken. De Coronacrisis is een ernstige materie. Onze bedoeling is om het publiek wat hoop te geven. Na regen komt immers zonneschijn. Let op : dit liedje zal verdwijnen na de Coronacrisis. Ik kom daar tijdens optredens echt niet meer op terug. Dan wordt het origineel ‘Genieten van het leven’ gezongen. Rond deze boodschap draait het tenslotte toch allemaal.”

Albumplannen
Corina had haar drukste jaar ooit qua optredens. Alleen werden die één voor één geannuleerd. “Momenteel ben ik bezig aan de voorbereidingen van een nieuw album. We moeten onze tijd wat doden. Niets is beter dan creatief bezig te zijn”, gaat Corina verder. “Alleen zijn we beperkt in onze mogelijkheden. Mijn man Peter mag geen mensen ontvangen in zijn studio. Dus moeten we het met ons tweetjes doen. Zo kan ik momenteel geen gebruik maken van mannelijke backingvocals. De vrouwelijke kan ik zelf inzingen. Ook sommige livemuzikanten, die ik voor het album nodig heb, kunnen ons pas bezoeken wanneer de maatregelen zijn afgezwakt. Dus je ziet … wij blijven bezig.”

Download de track: https://music.apple.com/be/album/we-blijven-beter-binnen/1507166873?i=1507166874&at=1l3vbBz&app=itunes

Foto: PK Producties

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.