Warm Skin: de virtuele muzikale knuffel van Alice Avery

Het lijkt zo lang geleden dat Alice Avery op muzikaal vlak iets van zich liet horen. Tot plots … een mailtje in de mailbox verscheen. In volle coronatijden stelt deze creatieve duizendpoot haar nieuwste single ‘Warm Skin’ voor. ‘Dit liedje heb ik vorig jaar geschreven. Maar ik heb het toen eventjes opzij gelegd. Het moment voor een release leek me toen niet rijp. Het liedje gaat over verbondenheid. Iedereen kent wel het moment dat je samen bent met je partner. Wie van ons kent het gevoel niet dat je samen de wereld aan kan. Nu we allemaal ‘in ons kot’ moeten blijven, leek het moment me rijp om Warm Skin als quarantaine-single online te zetten. In mijn tekst zit een virtuele muzikale knuffel voor iedereen thuis. Meer dan ooit is dit gevoel nu nodig.”

Muziek: pure fun
‘Ik wil vooral muziek maken omdat ik het graag doe’, gaat Alice verder. ‘Wie mijn teksten beluistert, moet een boodschap horen die rechtstreeks uit mijn hart komt; Omschrijf het maar als een fragment uit mijn muzikale dagboek. Voor mij betekent muziek pure fun. Niets moet, alles mag …. Ik hoef er niet wereldberoemd mee te worden. Wanneer ik mijn creaties mag delen met de wereld en ik er een paar mensen gelukkig mee maak, ben ik al heel blij. Ik werk daarvoor graag samen met de mensen die mij nauw aan het hart liggen. In België trek ik vaak de studio in met producer Roel De Ruijter. Hij is een man, die mijn visie begrijpt. En dat maakt het nét heel gezellig wanneer we samen in de studio vertoeven.”

American way of life
Een bijzondere ambitie. Zo kan je de filosofie van Alice het beste omschrijven. “Misschien is dit wel een beetje de invloed van mijn Amerikaanse periode, die op mijn leventje is doorgesijpeld. Ik kwam daar op mijn 23ste toe. Op mijn 28ste keerde ik pas terug definitief naar hier. Wanneer je zo ver van huis bent en je eigen boontjes moet doppen, evolueer je als persoon. Ik heb daar heel veel dingen geleerd over de muziekwereld. In elk land worden liedjes op een andere manier geuit. Creativiteit en de dingen doen met volle zin staan daar bij centraal. Mijn grote droom blijft dat ik dit mag blijven doen voor de rest van mijn leven. Naast mijn muziek ben ik heel actief bezig met gezondheid. Zo geef ik ook yoga- en fitnessles. De combinatie van al deze kleine dingetjes maken het nét één groot. Dit alles maakt voor wie ik als mens sta: één brok creativiteit met heel veel ‘goesting’ om dit aan de wereld te tonen.

Spotify: https://open.spotify.com/album/6WUzpCoswTGzPnMwPo2v19?si=k4j1T_KER5qFdhbXnAdJCA

instagram.com/thealiceavery

facebook.com/thealiceavery

Foto: Laura Camarena

Geef een reactie