Joyce: “Kiezen voor een compromisloze muzikale weg.”

Joyce is een nieuw muzikaal Limburgs talent. Nu het Conservatorium bijna achter de rug ligt, wil ze zich ontwikkelen als artieste. Daarvan is de single ‘Mag ik dan nog binnen’ het mooiste voorbeeld. “Het idee om liedjes onder mijn eigen naam uit te brengen woekerde al geruime tijd in mij. Nu ik bijna van het conservatorium ben afgestudeerd, wil ik mijn persoonlijk verhaal naar buiten brengen. Ik wil me de kans geven om in mijn muziek te groeien en te evolueren. Vorig jaar was ik actief in een bandconcept. Nu wil ik meer dan ooit mijn persoonlijk ding doen. Ik droom er van om als singer-songwriter op een podium te staan. Het liefst van al ook in het Nederlands omdat dit het beste aanvoelt. Ik ben nogal een beetje melancholisch van aard. Dat ‘schrijft’ het beste in de Nederlandse taal. Eén van mijn grootste voorbeelden is Maaike Ouboter. Zij is iemand, die ik heel erg hard bewonder. Zij staat gewoon op het podium met een gitaar en vertelt haar verhaal. Zeg nu zelf … Dat is toch het allermooiste wat een artieste kan doen.”

Team Alex
Ooit stond Joyce op het podium van The Voice van Vlaanderen. Onder de vleugels van Alex Callier behaalde ze de liveshow “In Team Alex heb ik vooral geleerd om compromisloos mijn weg te zoeken. Niets is mooier dan authentiek op het podium te staan en je persoonlijk verhaal te vertellen. Dat is misschien één van de redenen waarom ik mijn soloproject ben gestart. Dankzij deze weg kan je jezelf als unieke artieste uiten. En tja, zo alleen kunnen de mensen je onthouden.”

EP’tje
Een gemotiveerd jong muzikaal talent als Joyce droomt natuurlijk van veel meer. ‘Het EP’tje zou de eerste logische stap zijn. In mijn hoofd is de muziek ook helemaal klaar. Het moet alleen in de fysieke wereld nog gemaakt worden. Op dat vlak staat alles een beetje on hold omdat er momenteel in de wereld heel wat andere dingen aan het gebeuren zijn. Maar ach, mijn tijd komt nog wel … Ik ben nog jong en ik weet wat ik wil.”

Stream/luister/koop: https://lnk.to/magikdannogbinnen
Facebook: https://www.facebook.com/joycevdhoydonck
Instagram: https://www.instagram.be/joycevdhoydonck
Website: https://www.joycevanderhoydonck.com

Foto: Morgane Gielen

Geef een reactie