Peter Luts en het Made 2 Move-interview

Het zal je maar overkomen. Dan plan je als DJ een release van Made 2 Move in volle Coronatijden. Plots wordt door heel het ‘Blijf in uw kot’-verhaal je single een motivatiesong om meer te bewegen. Dit overkwam Peter Luts. “In onze agenda stond het al geruime tijd genoteerd om in deze periode de single te releasen. Deze planning was reeds gemaakt nog vooraleer er sprake was van de Coronacrisis. En waarom zou ik dan de nodige wijzigingen aanbrengen? Dat leek me nergens voor nodig.”

Van de zetel tot TikTok
“Ik heb heel wat positieve reacties gekregen op Made 2 Move. JE krijgt vanuit de hoek van vele mensen te horen dat het een motivatie is om meer te bewegen. Daarnaast zie ik heel wat meisjes met TikTok dansjes op mijn liedje brengen. Van de zetel tot TikTok, mooier kan het toch niet zijn. Bovendien merk ik ook dat mijn nummer wordt opgepikt door heel wat dj’s tijdens draaisessies op Facebook. Dus qua streaming zit het ook wel snor. Zonder dat het de bedoeling was, kreeg het nummer heel wat bijklank. En daar doen we het in barre Coronatijden toch voor”, glimlacht Peter.

Album
Een mens zou zich spontaan afvragen of er geen album staat gepland in de agenda van Peter Luts. “Momenteel niet”, kreeg ik als bliksemsnel antwoord aan de lijn. “Ik ben meer geëvolueerd naar een track-to-track-artiest. Gewoonweg omdat de tand des tijds er naar vraagt. Mensen gebruikt veel meer Spotify, Deezer en alle Apple-toestanden. Albums beluisteren doet men niet zo vaak meer. Wanneer ik met zoiets op de proppen zou komen, ga je gegarandeerd het fenomeen krijgen dat er alleen maar aandacht is voor de hits zelf. Het publiek luistert niet zo vaak meer naar de volledige tracklist van een album. Daarom blijf ik me vooral vastpinnen aan dit model. Het geeft me hoedanook veel meer vrijheid.”

Zomermaanden
Voor elke artiest wordt de zomer van 2020 er ééntje om snel te vergeten. “Normaal zijn de zomermaanden de drukste in de planning. Maar momenteel is heel mijn agenda zo goed als leeg. Door heel de Coronacrisis is er waanzinnig veel weggevallen. Het wordt een zure appel. Zeker omdat mijn grootste passie het draaien van een DJ-set is. Dat gaat momenteel even niet. Daar met ik gewoon mee leren leven. Het enige wat ik net zoals heel veel andere mensen kan hopen is dat deze crisis snel voorbij zal zijn.”, aldus Peter.

Je kan de track downloaden via:
https://music.apple.com/be/album/1497508825?app=itunes&cId=FA&ign-itscg=30440&ign-itsct=catchall_p6&ign-mpt=uo%3D4&lId=21638876&sr=6&src=Linkfire

Foto : House of Entertainment

Geef een reactie