Gene Thomas en zijn gitaar!

Op 30 maart  start het nieuwe seizoen van het immens populaire VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek‘.

In tijden van (gedeeltelijke) lockdown wordt dat wellicht een wekelijks lichtpuntje, wat verstrooiing waar mensen nu reikhalzend naar uitkijken, want muziek blijft toch een gegeven waar de meesten onder ons zich aan kunnen optrekken dezer dagen.

Nadat vorige week het eerste nummer ‘Kom Wat Dichterbij’ van de hand van Regi, Jake Reese en OT al werd losgelaten verschijnt vandaag al het tweede nummer uit het populaire TV-programma en dat is van niemand minder dan Gene Thomas.

Samen met het muzikale team van Liefde Voor Muziek maakte Gene een vlotte dance-bewerking van ‘Me And My Guitar‘ van Tom Dice, voor Gene wordt dat dan ‘Mij En M’n Gitaar‘.  Tom Dice scoorde er in 2010 een grote hit mee nadat hij er ons land mee vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in Oslo datzelfde jaar.

10 jaar na datum geeft Gene Thomas deze meesterlijke song een nieuwe boost. En hoewel de uitzonderlijke omstandigheden waarin we dezer dagen leven zijn we toch van mening dat het nummer een even grote hit zou kunnen worden.

Voor Gene wordt 2020, desondanks de verschrikkingen van de Coronacrisis, toch ook een onvergetelijk muzikaal jaar. Zo tekende hij eerder dit jaar een nieuw platencontract bij platenlabel CNR Records dat o.a. ook artiesten als Niels Destadsbader, Regi, Willy Sommers, Metejoor en Lost Frequencies onderdak biedt. Samen met z’n nieuwe label werkt Gene momenteel volop aan z’n nieuwe album, een verzameling van hits, alle recentste singles én uiteraard de songs uit Liefde Voor Muziek waarvan wij op dit moment al hebben kunnen ondervinden dat het stuk voor stuk toppertjes zijn. Het album zal later dit voorjaar verschijnen wanneer ons dagelijkse leven opnieuw wat normaler zal verlopen.

“Je hebt in je leven af en toe een song die passeert waarvan je denkt : damn , waarom heb ik die niet geschreven”, aldus de zanger.

“Wel, deze song is er voor mij zo eentje. Een parel van een song en een wereldhit als je het mij vraagt. Blij en fier dat ik deze song mocht brengen op mijn eigen GT manier”, voegt hij er nog aan toe.

Mij En M’n Gitaar‘ van Gene Thomas uit het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek verschijnt vandaag, vrijdag 20 maart als digitale download en via streaming.

Het nummer zal eveneens kunnen worden teruggevonden op het te verschijnen album dat later dit jaar verschijnt.

Foto: CNR

Geef een reactie