Het June Foster-gevoel van Wanne Synnave

MNM-dj Wanne Synnave heeft samen met een cast vol hypergemotiveerde jongeren een pareltje van een musical June Foster afgeleverd. Na de avant-première stond hij apetrots te kijken naar zijn pupillen. ‘Ik ben absoluut een tevreden man. Wanneer je een zaal vol pleegouders en -kinderen hebt, die mee zijn met het verhaal van June Foster, krijg je als maker heel wat energie terug. En ja, dat doet enorm veel deugd. Met deze musical wou ik aan de wereld tonen dat ik ook iets anders kan dat een historische musical zoals Magdalena en November 89 maken. Ook een gewaagder thema zoals pleegzorg op een mooie manier kan brengen.  En wanneer dat op een goede manier wordt onthaald, heb ik staan ‘janken’ van ‘tevredenheid’. Pleegzorg is geen evident thema om te bespreken. Maar ik hoop wel dat ik de essentie heb kunnen tonen. Je begint aan deze zoektocht door met heel veel mensen te praten. Enerzijds met pleegouders, met pleegkinderen en ook met Pleegzorg Vlaanderen, die hun schouders mee onder dit verhaal hebben gestoken. Kortom: Wie een verhaal zoekt, zal het heel gauw vinden’

BV’s
Opvallend is dat The Singing Factory kiest voor een groep jonge talenten aangevuld met enkele gemotiveerde volwassenen. ‘Ik hecht er veel belang aan dat je een verhaal moet vertellen zoals het moet. BV’s zijn niet nodig om een mooie musical te brengen. Wanneer ze een meerwaarde kunnen geven, zijn ze zeker welkom. Maar ik ga geen bv’s casten om bv’s te casten. Ik heb mensen nodig, die een verhaal op een waarheidsgetrouwe manier kunnen brengen. Als ik zie hoe al die jonge  mensen evolueren van productie tot productie, weet ik dat we goed bezig zijn. Mijn groep staat enorm open voor feedback. Bij elke scène heb ik de nodige duiding kunnen geven zodoende dat ze aspecten leren van een wereld, die niet de hunne is. Sommige scènes zijn superheftig om te spelen dat wat extra informatie wel degelijk nodig is. Mijn groep heeft enorm gehard gewerkt. Sommige repetitiedagen duurden wel 8 uur lang. Net dan voel je dat de ontlading achteraf ook enorm groot is. Zij hebben hard gewerkt om een verhaal te vertellen zoals het moet.”

Meer info over June Foster: http://www.singingfactory.be

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie