Italiaanse passie

The game is on! De eerste twee duo’s in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ hebben afgelopen week hun best gedaan om Sergio Herman, Marcelo Ballardin en de andere duo’s te overtuigen van hun kookkunsten in hun ‘eetkamerrestaurant’. Deze week is het aan de volgende twee duo’s om in de potten te roeren in hun eigen keuken.

Pino (59) en Claudia (30) uit Genk, de “Siciliaanse connectie”
Aflevering 3 op dinsdag 10 maart

Voor het derde diner in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ worden de gasten verwacht in het gezellige, Limburgse Genk. Het is de beurt aan vader Pino en dochter Claudia. Pino is geboren en getogen in Limburg nadat zijn ouders vanuit Italië naar België emigreerden om te komen werken in de mijnen. Samen met zijn vrouw heeft hij 2 kinderen, onder wie zijn dochter Claudia die muzikale opvoeding geeft in het Junior Atlas College te Genk. Onder het mom ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’ gaan ze nooit Italiaans eten op restaurant. Stiekem is het altijd al een droom geweest van Pino om een eigen zaak op te richten. Misschien kan dit programma de eerste stap in die richting worden.

Vader en dochter bereiden dinsdagavond een authentiek Italiaans driegangenmenu. Uiteraard staat er ook pasta op het menu en dat zorgt voor wat verwarring bij het dekken van de tafel. “Waarom heb ik een mes nodig bij het hoofdgerecht?”, vraagt Claudia zich af. “Voor als iemand zijn pasta wil snijden”, antwoordt papa Pino. Maar dat is niet naar de zin van zijn dochter: “Ik protesteer: niemand gaat zijn pasta snijden!”. En zo zal geschieden. Als naam kiezen ze voor “Pinocchio”. Een subtiele verwijzing naar het favoriete sprookje van papa Pino, maar natuurlijk ook naar zijn naam. En een Pinocchio-beeldje zorgt voor extra stress. Of het diner een sprookje of een nachtmerrie wordt, valt nog af te wachten.

Foto: DPG Media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.