Theaterreview: Blijf van mijn Wijf (Theater De Peerdestal)

Soms maak je eens een debuut bij een theatergezelschap dat je wel eens hebt zien passeren in de talrijke theaterreclames. Maar nooit eerder een bezoekje bracht. Een nieuwkomer in mijn theaterlijstje was Teater De Peerdestal in Antwerpen. Zij brengen tot eind maart het stuk ‘Blijf van mijn Wijf’. Een komedie waar een vrouwenvluchthuis centraal staat. Alleen loopt het niet zo goed als verwacht. Bazin Ann moet haar medewerkers ontslaan omdat er geen vrouwen zijn om op te vangen.

Toch bedenkt een van haar medewerkers een oplossing. Ze doet alsof haar zus Irene slachtoffer is van haar verloofde. Dit idee valt niet in goede aarde, al is het maar omdat hij Irene dan een tijdje kwijt is.

Of kan hij een manier bedenken om haar daar op te zoeken? Ondertussen heeft Eva haar handen vol aan haar dochter Wendy die niet zo afkerig tegenover het andere geslacht staat als haar moeder.

Ook de nieuwe buurman komt eens kennismaken Hij krijgt de ene verrassing na de andere te verwerken.

Blijf van mijn wijf is een kluchtige komedie waarin de verschillen tussen mannen en vrouwen eens heerlijk op de korrel worden genomen. En dat kan ik alleen maar bevestigen na het bekijken van dit stuk.

Een doldwaze komedie in een bijzonder kader. Dit is de kort maar krachtige omschrijving van het caféteater De Peerdestal. Café meets theater, waar je tijdens de pauze een tasje koffie of thee op je plaats krijgt. Meer moet dat toch niet zijn op een regenachtige zaterdagnamiddag. JE voelt aan je kleine teen dat hier mensen aan het werk zijn met een hart voor het theater, zonder het concept uit het oog te verliezen. Blijf van mijn wijf is een gezellige Antwerpse komedie , die voor de glimlach van de mensen in de zaal gaat en daar ook in slaagt. Centraal in het stuk valt vooral het koppel Rennie Van Oosterwyck en Jimmy Rubbens. Net zoals in het echte leven spelen ze ook op het podium een koppel. In deze missie slagen ze wonderwel en uitstekend. Jimmy had ik al eerder op het toneel gezien. Maar zijn madam nog nooit. En eerlijk gezegd: hij zal het me niet kwalijk nemen als ik ze als een aangename verschijning op het podium omschrijf.

Maar ach, ik moet de één niet met de ander gaan vergelijken. Blijf van mijn Wijf is vooral een aangenaam ontspannend momentje in een bijzonder gezellig kader. Zeker met het C-D-E van de Britse stormen, die momenteel over ons landje trekken is het iets om te noteren in uw agenda als u niet weet wat te doen op een regenachtige zondagnamiddag.

Meer info: Met Myriam Vischschoonmaker/Mieke Abel, Hilda Hofman, Yolanda van den Broeck, Martine Lambrechts/Rennie Van Oosterwyck, Melanie Mertens, Maurice Van Tiggel, Staf Jennes en Jimmy Rubbens

Meer info over kaartjes kan u ontdekken op de sociale mediapagina’s van Teater De Peerdestal. Blijf van mijn Wijf speelt nog tot eind maart 2020. En o ja, tot wederziens.

Gezien op 22 februari 2020 in Theater De Peerdestal

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie