Gypsy Woman in een Mell & Vintage future-jasje

Er zijn van die liedjes die je spontaan meezingt, zonder bewust te beseffen waarover de tekst gaat en die staat soms in schril contrast met het frivole karakter dat de song uitstraalt. Een mooi voorbeeld is de instant herkenbare la da die la da da’, van Chrystal Waters haar ‘Gypsy Woman’, een nummer dat het in 1991 schopte tot een wereldhit, maar die het verhaal vertelt van een dakloze vrouw die op straat haar geld verdient en het bij elkaar zingt om met haar kind te kunnen overleven. Radio DJ Bart Arens vroeg Mell & Vintage Future een pianoversie te maken van de klassieker voor een rubriek in zijn programma. De band pakte de uitdaging aan en toen de beloftevolle zangeres Mell met haar nieuwe zanglijn kwam, werd het iedereen duidelijk dat er iets bijzonders gebeurde. De inhoud van het lied kwam in deze versie opeens heel sterk naar voren, in een tijd dat het ‘daklozen’-thema, 30 jaar later, nog steeds actueel en relevant is.

Wie goed luistert naar de ‘Gypsy Woman’ van Mell & Vintage Future, zal inderdaad omvergeblazen worden door het krachtige, doordringende stemgeluid van een veelbelovende zangeres. “We krijgen alleen maar goede reacties op dit liedje. Sommigen zeggen dat het erg doet denken aan de bijzondere manier hoe Florence (& The Machine) een versie opnam van ’Stand By Me’ of de akoestische ‘I Follow Rivers’ van Ruben Block zijn Triggerfinger. Dat zijn mooie vergelijkingen en complimenten die we dankbaar in ontvangst nemen”, klinkt het bij de band en de zangeres.

Na de release van hun titelloos debuutalbum en de geslaagde singles ‘Willin’ en ‘I Like It’, pakken Mell & Vintage Future uit met een nieuwe single die meteen ook de voorbode is van een nieuwe cd. “Maar verwacht niet dat we dit snel op de mensheid loslaten. We zijn bezig met leuke songs, maar wie ons kent, weet dat we alleen maar dingen uitbrengen als we daar gemeenschappelijk achterstaan en als het beantwoordt aan wat wij ‘goed vinden’. We hebben de luxe dat we best kritisch kunnen zijn, maar dat werkt in ieder geval motiverend. Dit jaar gaan we opnieuw veel spelen en we zouden het fijn vinden als onze Nederlandse concerten ook een verlengstuk krijgen in België. De liedjes die we bij jullie hebben uitgebracht zijn erg in de smaak gevallen en ook al beseffen we dat de weg nog lang is, het is gewoon fijn om bij jullie te gast te zijn en het zou leuk zijn als Mell & Vintage Future op termijn ook een onderdeel kunnen worden in jullie prachtige festivalcultuur, want als er één land is waar we graag willen spelen, dan is het bij onze zuiderburen.

Foto: Mell & Vintage Future – House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.