Op weg naar de Miss België-kroon? : Mohini Cellisa Mathoera (21, Oostende)

Haar roots mogen dan wel bij onze Noorderburen liggen. De 21-jarige haarstyliste Mohini Cellisa Mathoera uit Oostende beschouwt zich vooral als een wereldburger van de bovenste plank. “Karakterieel ben ik een dromenjaagster. Mijn mama heeft me altijd geleerd om je idealen achterna te streven. Mijn droom is ooit om te auditeren in Los Angeles of New York. Dat idee speelt al lang in mijn hoofd. En ik ga de sprong wellicht begin 2020 een keertje wagen. Alles wat er daar op mijn pad terecht zou komen, neem ik met open handen aan. De zin is volop gebleven om te smijten. Het is een kans, die ik nu ten volle moet grijpen. Maar eerst en vooral … Miss België. Dat is en blijft de ‘whole package.’ Een rollercoaster zoals er geen andere bestaan. En daar zeg ik zeker geen ‘neen’ tegen. Ik ben als persoon geëvolueerd. Vroeger was ik altijd een ja-knikker. Ik liet heel snel over mij heen lopen. Met de loop der maanden in deze wedstrijd ben ik als persoon socialer, sterker en zelfzekerder geworden. Zo sta ik steviger in mijn schoenen en durf veel meer. Op dat vlak zie ik steeds meer elementen van mijn moeder in mijn opduiken. En ik ben er fier op dat ik kan zeggen: ‘Mama, ik lijk steeds meer op jou.”

Good Morning Miss Belgium
Na een scheiding van haar ouders kwam deze wereldburger in Oostende terecht. Beetje bij beetje heeft ze samen maar mama, haar zus en haar broertje hun pad gevonden. “Mijn nieuwe papa woont in New York. Een poosje geleden was hij bij ons te gast in Oostende. Daar kreeg ik elke morgen een verwelkoming in de stijl van Robin Williams. ‘Good Morning, Miss Belgium’. Ik moest hem altijd verbeteren. ‘No,no,no, I’m only a finalist. Het is wel grappig om te zien hoe dit begint te leven. Persoonlijk ben ik zielsgelukkig met de steun van mijn familie. Zonder hen zou ik het echt niet kunnen. En ja hoor, mijn nieuwe papa komt op 11 januari zeker kijken naar de finale. Dat evenement mist hij niet.”

Snelle madam
Ook al is deze jonge Oostendse een Misskandidate. Ze noemt zichzelf letterlijk een ‘snelle madam’. “Ik was best wel een beetje jongensachtig (lacht). De liefde voor snelheid zit er nog steeds ingebakken. Ja, ik ben stapelgek op American musclecars en Japanners. Hoe sneller ze gaan, hoe beter. Dus op dat vlak ben ik zeker een ‘snelle madam’. Maar er zit ook een kantje in mij dat uiterlijk heel erg belangrijk vindt. Zeker op het vlak van make-up, geur en een toffe haarcoupe. Maar ach, dat ben ik ten voeten uit.”

Foto: Miss Belgium

Geef een reactie