Op weg naar de Miss België-kroon? : Willemijn Pieters (17, Ninove)

In het dagelijkse leven volgt de 17-jarige Willemijn Pieters uit Ninove les in het zesde middelbaar Latijn-Moderne Talen. Op 11 januari 2020 wacht haar wellicht één van de mooiste uitdagingen uit haar nog jonge leven. Dan is ze één van de 32 finalisten van Miss België. Is Willemijn op weg naar de Miss België-kroon en volgt ze Elena Castro Suarez op? De toekomst wijst het uit. “Ik heb niet al te fel nagedacht over het wel en wee van mijn deelname. Vanaf dit jaar mocht ik me inschrijven. En ik wou dit avontuur wel eens aangaan. Alleen ben ik verder geraakt dan ik zelf ooit had verwacht. Ik beschouw mezelf nu als een winnaar. Mijn doel was om in de finale te raken. Mission completed zou je denken. Maar ik heb echt wel de ambitie om zo ver mogelijk te raken. Ik mag mijn kansen nu ten volle verdedigen. En dat ga ik ook doen. Ik wil de wereld tonen wie de echte Willemijn Pieters is. “

17
Met haar zeventien lentes is Willemijn één van de jongste finalisten. “Naar mijn persoonlijk gevoel toe is er geen juiste leeftijd om deel te nemen. Ik beschouw het wel als een troef dat ik nu mijn kansen waag. Ik ben jong en ik kan nog veel bijleren. Dat heb ik de voorbije maanden al waanzinnig hard gedaan. Naar mijn persoonlijk groeiproces toe, neem ik al deze ervaringen toch maar mooi mee in mijn rugzakje. Mijn deelname is intensiever dan ik had verwacht. Geef toe … een Miss België moet niet alleen mooi zijn, maar ook sociaal, slim en beleefd .Ze moet er altijd staan en een positieve attitude naar de buitenwereld tonen. Het is niet altijd het mooiste meisje dat met de kroon gaat lopen.  Maar veeleer diegene met het stevigste totaalpakketje.”

U kan Willemijn steunen door een sms’je te sturen naar:
MB27 naar 6655 (1 euro per sms)

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie