Op weg naar de Miss België-kroon? : Donegul Kula (18, Heffen)

Zielsgelukkig. Zo kan je het gevoel van de bijna 19-jarige studente en Miss België-finaliste Donegul Kula uit Heffen omschrijven. “Ik leef nu in een droom. Toen ik te horen kreeg dat ik bij de finalisten zat, barstte ik bijna in tranen uit. Voor mezelf had ik het niet voelen aankomen. Tijdens de regionale Antwerpse verkiezing, had ik wel een titel van 2e eredame bemachtigd. Maar dat zeg niet altijd alles. Niet elke eredame wordt geselecteerd voor de uiteindelijke finale. Ik krijg nu de kans van mijn leven. Darline en Guy zijn de mama en de pap a van de groep. Ik mag dan thuis wel 2 zussen hebben. Dankzij Miss België kreeg ik er 31 bij. Dus je kan wel stellen dat ik nu een grote familie heb (lacht). Trouwens er staat op mijn verjaardag (27 december) een stevige repetitie voor de finaleshow te wachten. Best wel bijzonder dat ik dit op deze manier mag vieren.”

Groeiproces
Donegul ziet zichzelf met zevenmijlslaarsen als persoon groeien. “Van mijn ouders en mijn vrienden heb ik gehoord dat als ik mens sterker ben geworden. Ik bloei helemaal open. Ook mijn sociale skills zijn verbeterd. Ik voel mij nu beter op mijn gemak wanneer ik bij vreemde mensen ben. Het is een niet te onderschatten traject dat ik moet afleggen. Vooraf wist ik dat het niet te onderschatten viel. Zo moeten we op veel plekken aanwezig zijn. Dat betekent vroeg opstaan en soms pas in de late uurtje gaan slapen. Het slapen schiet er wat bij in. Maar ach, dat halen we wel in na de finale.”

Foto: Miss Belgium – Kevin Swijsen

 

Geef een reactie