De mooie zwaan in Angeline Flor Pua

Op woensdag 27 november vertrekt Angeline Flor Pua, Miss België 2018 en Miss Universe Belgium 2019, naar de Verenigde Staten, Atlanta. Ze zal er strijden voor de prestigieuze Miss Universe kroon. Daarvoor zal ze haar 3 grootste peilers uit haar leven verdedigen.

#Equality #Empowerment #Diversity

#Equality : Gelijkheid tussen mannen en vrouwen wil ze ondersteunen.

Ze is als enige vrouwelijke pilote afgestudeerd in haar klas met 18 mannelijke
medestudenten. Naast haar avontuurlijk “tomboy” leven zoals bijvoorbeeld gaan
bungee jumpen of skydiven, is ze ook een absolute vrouwelijke inspiratie en
mag ze zeker een Top Miss genoemd worden.

#Empowerment : Education is the most powerful weapon which we can use to change the world.

Ze vecht voor onderwijs voor alle kinderen, dat is de eerste stap naar verandering.

Toen ze als studente werkte op de luchthaven van Zaventem, heeft ze de bomaanslag van 22 maart 2016 meegemaakt. Ze heeft emotioneel heel wat doorstaan en moeten verwerken, ze heeft er uit geleerd en wil nu mensen inspireren.

#Diversity : Never judge a book by its cover!

Net na haar kroning als Miss België werd ze bestookt met racistische opmerkingen, omwille van haar Aziatische uiterlijk, terwijl ze in België geboren en getogen is. Het publiek kon haar niet direct aanvaarden als de nieuwe Miss België. Ze heeft dit overwonnen en de “haters” kunnen overtuigen dat zij wel Belg is én een sterke vrouw, die de titel van Miss België waardig is.

Dit zijn 3 zaken die ze in haar leven heeft meegemaakt en overwonnen. Het is nu haar levensmissie om anderen aan te zetten om te dromen en hard te werken om die dromen te bereiken.

Ook over het Nationaal kostuum heeft ze goed nagedacht.

“De zwaan van het Minnewaterpark heeft haar geïnspireerd. De zwaan staat symbool voor de liefde en voor de wereldbekende stad Brugge. Roman Van Dyck uit Namen, heeft het kostuum voor haar gemaakt en naast de  vele veren gebruikte hij voor de sleep ook het prachtige kant van Brugge.”

De wedstrijd gaat door op 8 December 2019 in Atlanta, Georgia in de Verenigde Staten.

Volg haar avontuur op instagram via

@missbelgium_offical

@missuniversebelgium

Foto: Kevin Swijsen

Geef een reactie