Theaterreview: Dochters van Ondernemers (ARSENAAL/LAZARUS)

Met Dochters van Ondernemers brengen Annelore Crollet, Leen De Graeve, Julie Delrue, Nathalie Goossens en Karlien Torfs wel een opmerkelijke productie op de planken. Alle vijf zijn ze immers dochters van ondernemers. Met hun theatervoorstelling schetsen ze het wel en wee van vijf kleine familiebedrijven over heel het Vlaamse land. Alles komt aan bod. Work-life balance, vergeet het. Werk is het leven en leven is het werk is meer dan ooit het motto.

Dochters van Ondernemers brengt een tragikomische neerslag van hoe het leven van een zelfstandige eruit ziet en welke impact dat dit op het familiale leven heeft. Eerlijk is eerlijk. De vijf dames blinken vooral uit in hun levensechte verhaaltjes met de nodige lach en een traan. Wie eerdere reviews leest, merkt goed op dat ze gegroeid zijn  in hun rol op het podium. Dat is op zich de verdienste van regisseur Lizzy Timmers. Alleen overheerst bij momenten het theatrale van Dochters van Ondernemers iets te fel. De vijf ‘dochters’ zijn sterk, leuk, geestig en gevat in de comedykant van het verhaal. Alleen moet een echte comedycoach deze voorstelling eens bekijken om de overkill van theaterelementen te minderen en de kracht van Dochters van Ondernemers voor de volle 100% naar boven te laten komen. Kill your darlings  ….is zeker van toepassing.

Kortom: Dochters van Ondernemers is een gevatte leuke voorstelling, die zichtbaar groeit naar mate de kalender vordert. Alleen zijn er nog her en der wat werkpunten om de tierlantijntjes in heel het verhaal wat te milderen. Maar de vijf zijn zeker geslaagd in hun opzet. Meer bepaald: ondernemerschap op een andere manier in de kijker te zetten.

Meer info over deze voorstelling kan u vinden via:
https://www.arsenaallazarus.be/nodes/nieuwsdetail/nl/dochters-van-ondernemers-spel-in-vijf-bedrijven

Bekeken op 9/11/2019 in ARSENAAL/LAZARUS

Foto: Clara Hermans

Geef een reactie