Gaston en Leo: de hommagemusical

Op 2 november 2019, symbolisch de 95ste verjaardag van Leo Martin, lanceert productiehuis Theatertainment het prestigieuze project ‘Gaston en Leo, de Hommagemusical’. Van 1972 tot en met 1993 waren Gaston Berghmans en Leo Martin als ‘Gaston & Leo’ Vlaanderens meest populaire komische duo ooit.  Vele generaties koesteren prachtige herinneringen  aan de sketches van dit iconische duo. In deze voorstelling zullen die tijdsgeest en nostalgische sfeer zeker terug te vinden zijn. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op televisie of op het witte doek en reisden ze met hun theatershows doorheen het ganse land. ‘Joske Vermeulen’, ‘het lichtje brandt’, ‘restaurant De Gouden Leeuw’,… Vele van hun sketches staan in het collectieve geheugen gebrand. Gaston als de ‘clown’ en Leo als de ‘aangever’ behoren beiden tot ons algemene erfgoed. Maar wie waren de mannen achter de lach? En wat was de keerzijde van de medaille van het succes? Op 18 maart 1993 viel het doek over dit iconische duo met het overlijden van Leo Martin. Op zaterdag 18 maart 2023, exact 30 jaar later, precies omwille van deze symbolische datum, gaat producent Theatertainment in première met een ultiem eerbetoon aan Gaston en Leo, nl. ‘Gaston en Leo, de Hommagemusical. Dit is meteen het startsein voor een hele reeks voorstellingen. De producent en auteur kozen voor het medium ‘musical’ omdat dit als geen ander de sfeer van show, variété en nostalgie ademt.

Indrukwekkend creatief team

Frank Van Laecke: regisseur van de productie. Als auteur en regisseur bouwde hij inmiddels een rijk internationaal palmares op met verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Frank neemt ook de supervisie van het script voor zijn rekening.

Kobe Van Herwegen: bezieler van het project, ontfermt zich over de research en het script. Na zijn onderzoek voor de boeken ‘Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België’ en ‘meisje met de feeënvingers’ beschikt hij niet enkel over de nodige knowhow om dit onderwerp te onderzoeken, maar ook om het in scenariovorm neer te schrijven. Kobe wil hiermee jong en oud beroeren.

Dirk Van Vooren: artistiek directeur van Theatertainment, neemt als grote fan van Gaston en Leo de leiding in handen om hun verhaal op een zo perfect mogelijke manier met het grote publiek te kunnen delen.

Hulp gezocht!

OPROEP AAN DE FANS: VERTEL MEE HET VERHAAL VAN GASTON EN LEO, DE HOMMAGEMUSICAL! 

Heb je een favoriete sketch van Gaston en Leo of beschik je over mappen vol krantenknipsels over hen? Dan kan je ons helpen!
Om het verhaal van de twee heren zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven, zijn we op zoek naar alle informatie die nog voorhanden is.
Vertel mee hun verhaal en mail ons op gastonenleo@theatertainment.be.

Foto: Theatertainment

Geef een reactie