Johan Veugelers: de koning van de Oktoberfeesten

Met zijn accordeon was Johan Veugelers de voorbije maand een graag geziene gast op de Oktoberfeesten in de lage Landen. “Mijn passages bij de Oktoberfeesten zijn begonnen met een grapje. Ik ben ook in Nederland actief. Via mijn boekingskantoor daar kreeg ik de vraag of ik geen zin had om eens op te treden op een Oktoberfeest. In Nederland ontstond deze trend al zo’n vijf-zes jaar geleden . Mijn boekingskantoor vroeg me toen of ik geen Lederhosen had omdat ze een leuk concept in elkaar wilden steken. Omdat ik vroeger altijd naar Oostenrijk op vakantie ging, ben ik nogal verknocht aan het land. Het gevolg was dat ik ook een Lederhosen in de kast had steken. Ik zei tegen deze vraag ‘geen neen’. Nu ben ik heel blij dat we het ook in Vlaanderen begint te leven.”

Topper Gezocht
De carrière van Johan Veugelers begint in Nederland te boomen. “Vorig jaar heb ik deelgenomen aan Topper Gezocht. Men was daar op zoek naar een vijfde topper naast de gekende vier. Ik ben vrij ver in dat programma geraakt. En dat resulteerde in een stijging qua boekingen. Je moet alles in de juiste context bekijken. Sinds ik in 2014 solo ging, was het vooral in België enorm hard aan het gaan. Na mijn deelname aan dat programma begint het ook in Nederland harder te leven. Zo stond ik onlangs in Ahoy op een evenement voor 30000 man. Geloof me … Daar krijg ik nog steeds de nodige kriebels in mijn buik voor. Persoonlijk blijft mijn droom om ooit nog eens op het podium te staan van een groot Schlagerfestival. Dat mocht ik ooit beleven met The Sunsets in de Ethias Arena. Wanneer ik dit als Johan Veugelers kan bereiken, zeg ik er zeker geen neen tegen.”

240 optredens
De agenda van Johan zit stevig vol. “Vorig jaar heb ik een kleine 240 optredens gedaan. Uiteindelijk kom je wel op een puntje dat je de agenda goed moet beheren. Ik heb zaterdag en zondagen waarop ik 3 tot 4 optredens per dag heb. Rustmomenten moet ik zeker inbouwen. Want thuis is er nog een klein prinsje, dat een heel warm plekje in mijn hartje heeft en heel veel aandacht van mij verdient. Op vlak zit ik in een luxepositie. Maar het publiek geef mij energie. Dat is tenslotte waarvoor ik het allemaal doe en er ook het meeste van geniet. Ik heb maar twee standjes als artiest. Dat is ofwel helemaal uit ofwel volledig aan.”

Foto: Tom Bergs

Geef een reactie