De ‘bakfee’ in Tine Van Gossum

In het dagelijkse leven ziet ’Bakfee’ Tine Van Gossum het leven letterlijk door een roze bril. Maar de voorbije weken leerde kijkend Vlaanderen haar kennen als één van de finalisten van het derde seizoen Bake Off Vlaanderen. ”Ik heb altijd gebakken in mijn leven. Dat beperkte zich in het begin vooral tot de verjaardagen van de kindjes, cupcakes of iets met Kerstmis. Omdat ik op korte tijd drie keer mama ben geworden en heel wat verhuisd ben op tien jaar tijd, begon het te kriebelen om iets voor mezelf te hebben. Mijn man heeft een zware job en is vaak weg van huis. Omdat ik halftijds werkte, wou ik buiten het wassen, plassen en het koken ook iets typische Tine doen. Sinds september vorig jaar werd dat ‘bakken’. Ik kan er gewoon mijn creatief ei in kwijt. Ik had me al eens eerder ingeschreven voor Bake Off Vlaanderen. Maar toen werd ik niet geselecteerd. Onder het alziend oog van mijn man, waagde ik nu mijn kans. Tot mijn eigen verbazing werd dit beloond met een finaleplek.”

Emotionele rollercoaster
“Bake Off Vlaanderen is wat je noemt een emotionele rollercoaster,” aldus Tine. “Je begint aan een waanzinnig avontuur samen met allemaal goede bakkers. Omdat het een wedstrijd is, was ik er elke dag bloedserieus mee bezig. Ik heb zelfs vrijaf genomen om thuis te kunnen bakken. Het was zowel fysiek als mentaal een zware periode. Ik hield aan deze wedstrijd heel veel goede vrienden over. Het is niet evident om ze week na week te zien vertrekken. Bovendien voel je aan je lichaam dat de vermoeidheid naar mate het parcours vordert ook stijgt. En wanneer ik moe, ben ik emotioneler. Dat zag je aan me op het einde.”

Hij gelooft in mij
Het leek wel een Andre Hazes-quote, die Tine tijdens het gesprek liet vallen. ‘Zonder mijn man was ik niets. Hij gelooft echt in mij … Van thuis uit heb ik geweldige steun gekregen. Zo ben ik mijn man dankbaar dat hij me door dik en dun heeft gesteund in dit avontuur. Van nature uit ben ik iemand, die niet zo hard geloofd in zichzelf. Tijdens Bake Off Vlaanderen heeft hij zo veel werk uit mijn handen genomen, dat ik me helemaal kon focussen op de wedstrijd. Momenteel heb ik loopbaanonderbreking genomen. Ik wil echt ontdekken of ik van het bakken (mijn grootste passie) mijn beroep kan maken. Want eens je de kriebel te pakken hebt, laat die je niet meer los.”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie