Op weg naar de Miss België-kroon? : Caro Beugnier (21, Antwerpen)

De Antwerpse Caro Beugnier kwam, zag en veroverde een plekje bij de 32 Miss België-finalisten. De toekomstige vroedvrouw kon haar ogen niet geloven toen ze dit nieuws te horen kreeg. “Maar toch voelt het fantastisch aan dat ik nu bij de finalisten ben”, glimlacht Caro. “We zijn met heel veel kandidaten gestart. En nu blijven we met 32 over. Allemaal met hetzelfde doel voor ogen. En weet je … ééntje van ons wordt de nieuwe Miss België. Wie weet ben ik dat wel. Ik mag nu een kinderdroom beleven, die heel veel jonge meisjes hebben. Waarom zou ik er niet van genieten. Nu begint de wedstrijd pas echt.”

Leerproces
‘Een Miss België-traject omschrijf je het beste als een groot leertraject”, glimlacht Caro. “Enerzijds moet ik veel beter aan mijn punctualiteit werken.  Anderzijds heb ik geleerd om mijn lengte te zien als een pluspunt. Waar anderen complexen hebben over hun benen, had ik dit over mijn lengte. Ik liep vaak voorover gebogen omdat ik me groot voelde naast kleinere mensen. Weet je … ik was altijd bij de grootsten van de klas. Het was wel fijn om tegen de muur te staan en te zien dat je groeide. Maar ik bleef groeien terwijl mijn vriendinnen al lang gestopt waren. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Maar dankzij Miss België heb ik dit beter leren aanvaarden. In deze wedstrijd kan dit heus wel een pluspunt zijn.”

Goesting
Caro begint aan haar tweede jaar vroedkunde. “Het wordt niet eenvoudig om ijn studie met Miss België te combineren. Zeker omdat ik heel wat stagemomenten heb. Ik moet hier met school over spreken. Maar hoedanook ga ik deze kans niet laten schieten. Ik ga altijd spijt hebben wanneer ik nu bij de pakken zou blijven neer zitten. De ambitie is groot, maar de ‘goesting’ om er iets van te maken nog veel groter.”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie