Op weg naar de Miss België-kroon? : Donegul Kula (18, Heffen)

Op haar paspoort mag dan wel Donegul Kula staan. Haar vrienden korten haar voornaam af tot ‘Done’. Voor deze Donna Done breken spannende tijden aan. Op 15 september stapt zij op het podium van het Plopsatheater in De Panne.  ‘Deelnemen aan Miss België was altijd al mijn kinderdroom”, vertelt de nummer 15 uit Miss Antwerpen ons. “Nu ik eindelijk 18 ben, leek de tijd me rijp om de sprong te wagen. En ja, ik heb tot nu toe al heel veel dingen geleerd. Zo heb ik angsten overwonnen. Het is niet evident voor iemand zoals ik met hoogtevrees een adventureparcours in Durbuy te doen. Door met een groep van gemotiveerde meisjes samen te werken leer je heel veel dingen bij en breng je elkaar over bepaalde grenzen heen. Op het vlak van zelfvertrouwen heb ik sprongen voorwaarts gemaakt. Dat neemt niemand mij nog af. En toch … had ik heel deze wedstrijd compleet anders ingeschat.  Je staat er mee op en je gaat met deze wedstrijd slapen. Het is veel meer dan alleen maar op de foto mooi staan wezen. Dankzij de steun van mijn familie verloopt het vlot. Ze reageren in alles heel enthousiast. Mijn mama is de ultieme rots in de branding.’”

Puzzelstukje
‘Miss Antwerpen en Miss België zijn andere wereldendan  waarin ik doorsnee vertoef,” glimlacht de Turks/Belgische schone. “Maar dat wil niet zeggen dat ik het belang van de verschillende werelden niet kan inschatten. Ik droom er van om toekomstgericht mijn pad te zoeken in het ondernemersleven. Naar mijn gevoel hoort daar geen hokjesmentaliteit bij.. Ieder van ons heeft bepaalde puzzelstukjes in zich. Beetje bij beetje moeten deze in elkaar vloeien. Dat gebeurt niet van de éne dag op de andere. Maar ach, ik ben nog jong en ik heb nog veel tijd. Het zal me wel lukken.”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie