Op weg naar de Miss België-kroon? : Alessia Murru (16, Genk)

Haar genen mogen dan wel een kruising omvatten tussen het verre Sardinië en het mooie Limburg. Voor de bijna 17-jarige Italiaans-Belgische studente Alessia Murru uit Genk breken spannende tijden aan. Door haar deelname aan Miss Limburg zet een serieus stapje buiten haar comfortzone. Ik contacteerde Alessia vlak na haar vakantie. ‘We proberen elke 2 jaar zeker een keertje naar Italië op familiebezoek te gaan. Zeker om mijn nonna (grootmoeder) op te zoeken. Maar na een welverdiende vakantie is het nu méér dan ooit tijd voor Miss Limburg. Ik droomde er vroeger wel van om mijn weg te vinden in het modellenwereldje. Alleen zitten tussen dromen en realiteit een wereld van verschil. Karakterieel beschouw ik mezelf als een teruggetrokken persoontje. Dus ja, ik had ergens wel nood om al die onzekerheden aan de kant te schuiven en uit mijn vast wereldje te stappen. Net daarom zei ik geen neen tegen deze kans. Want geloof me: de Missenwereld is fantastisch om te beleven. Sjiek is miech dat. Niet meer, niet minder. Deze wedstrijd spookt voortdurend door mijn hoofd. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Er komt echt meer bij kijken dan jezelf vooraf had durven denken.”

Familie
De familie Murru staat als één brok achter Alessia. “Mijn familie was meteen enthousiast toen ik hen het nieuws vertelde. Voor hen is het een once-in-a-lifetime opportunity. Ze beseffen als geen ander dat het me kansen biedt, die ik anders nooit zou krijgen. Ze helpen me door dik en dun. Zeker om te groeien als persoon en om die onzekerheid te verliezen. Mijn ouders hebben me al waanzinnig hard geholpen om mijn persoonlijke evolutie steeds beter en beter te maken. Want hoe meer de poorten zich openen naar deze nieuwe wereld, hoe groter mijn zin wordt om mijn persoonlijke toekomst daarin echt te vinden.”

Foto: Alessia Murru

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.