De eerste van Talent der Lage Landen 2019-2020

Eerlijk is eerlijk. De voorbije jaren zag ik al geruime tijd de aankondigingen voor ‘Talent der Lage Landen’ passeren. Een zoektocht naar jong en fris talent door de makers van November ’89 en de hitmusical 13. De weg naar het Fakkeltheater was de voorbije jaren ééntje die moeilijk te bewandelen was tijdens de zomermaanden. Tot nu … Omdat ik geregeld graag ééns dingen doe, die ik nooit eerder deed, had ik wel eens trek in de eerste kwartfinale van Talent der Lange Landen 2019-2020.

Het was een meer dan geslaagd avondje uit. En dit in de catacomben van de ‘bijna nieuwe entree’ van de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Ik leg u met plezier even het concept uit. U moet weten: Talent der Lage Landen is opgesplitst in twee delen. Je hebt enerzijds de +14-jarigen, die in de ‘volwassenen’ categorie aantreden en anderzijds KIDS Talent 2019, waar kinderen tussen 8 en 13 jarigen aantreden. Eerlijk is eerlijk. Het concept is poepsimpel. Een schare aan kandidaten zingen één liedje voor een jury. De jury kiest x-aantal kandidaten uit en het publiek 1’tje. De gelukkigen stoten door naar de halve finale. Een idee, waar de geest van Idool zienderogen overheen waait. Ook enkele oude bekenden uit The Voice Kids en Belgium’s Got Talent spotten we tijdens deze preselectie. Zo zagen we The Voice Kids-finalist Tim Bostoen en operastem + halve finalist bij Belgium’s Got Talent Timothy Veryser hun kansen met succes wagen.

Presentator van dienst was de rijzendse ster van MNM Wanne Synnave. In de jury spotten we onder andere Marieke Van Hooff en Wanda Joosten.

De moraal van het verhaal is dat heel wat jeugdig talent hier hun kansen krijgt, verdient en met succes grijpt. Een mix van musicaltalent, singer-songwriters en Nederlands hoop in bange dagen zagen we doorstoten naar de volgende ronde.

Zo zien we de eerder gemelde Tim Bostoen en Timothy Veryser terug in de halve finale samen met musicalgeweld Nell Moerbeek en Julie Rochtus. De piepjonge Jill overtuigde met haar ‘Hij gelooft in mij’ en de Nederlandse Katarina was een van de verrassingen van de avond.

Kortom: het was een avondje to be amused.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.