Dit zijn de deelnemers aan het 21ste Na-Tour Derny Antwerpen-criterium (update)

Vrijdagavond stelde organisatrice Joyce Foubert de affiche voor van het 21e Na-Tour Derny Antwerpen Criterium van 31 juli 2019. Opvallend is dat de organisatie voor één brok vernieuwing kiest. Zo zullen de deelnemers in een team bestaande van een man en een vrouw gekoppeld worden in vier reeksen. De winnaars zullen dus een duo vormen. Meer bepaald: Tijdrit per koppel over 1 ronde, een afvallingswedstrijd per ploeg, een individuele finale reeks vrouwen achter derny’s en een individuele finale reeks mannen achter derny’s.

Het oorspronkelijke idee was om de twee giganten van het veld Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert als publiekstrekkers uit te spelen. Door Van Aerts valpartij in de Ronde van Frankrijk kan dit feestje niet doorgaan.

Dit zijn de reeds bekende teams:

Tuur Dens – Puck Moonen
Bart Swings – Katrien Verstuyft
Alex Kirsch – Claire Faber
Preben Van Hecke – Ellen Van Loy
Mathieu Van der Poel – Sanne Cant
Zdenek Stybar – Cameron Vandenbroucke
Laurens De Plus  – Jesse Vandenbulcke
Thomas De Gendt – Lotte Kopecky
Frederick Backaert – Kaat Hannes
Oliver Naesen – Annelies Dom

Opvallende deelnemer is Bart Swings. Deze schaatser neemt voor de tweede keer deel aan dit evenement. Voor de gelegenheid wordt hij gekoppeld aan triatlete Katrien Verstuyft, die haar grote debuut maakt bij dit Na-Tour Criterium. Ook werd aangekondigd dat Preben Van Hecke aan zijn laatste wielerseizoen bezig is.

Vanaf 16u45 worden de renners voorgesteld op het podium van de Grote Markt. Meteen daarna start de tijdrit per koppel en kan de wedstrijd beginnen.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie