Op weg naar de Miss België-kroon? : Claire Borst (17, Peer)

Niet elke dag neemt er een Belgisch kampioene deel aan een schoonheidswedstrijd. Dit jaar … wel. De Limburgse Claire Borst behaalde onlangs deze titel met haar paard. Met enorm veel fierheid vertelde ze dit tegen mij. Verovert deze amazone binnenkort ook de catwalk ? Lijkt ze op weg naar het Miss België-kroontje ? Het kan zo maar eens zijn. “Paardrijden is een heel grote hobby. Maar ik zou er nooit mijn werk van willen maken. Wanneer je iets professioneel doet, komt er altijd dat tikkeltje stress bij. Mijn belangrijkste doel bestaat er uit om alles op een ontspannen manier te blijven doen. Paardrijden doe ik nu zo een vier tot vijf keer per week. Maar wanneer ik verder ga studeren, moet ik dit toch voor een deeltje aan de kant schuiven. Gewoonweg voor de nieuwe prioriteiten in mijn leven. Weet je … Karakterieel ben ik iemand, die vrij onzeker is over zichzelf. Toch ben ik er diep vanbinnen van overtuigd dat Miss België mij een boost op het vlak van zelfvertrouwen kan geven. Met recht en reden is dit mijn belangrijkste drijfveer waarom ik in dit avontuur stap”

Comfortzone
De comfortzone staat centraal in de deelname van Claire. “Ik was altijd al graag bezig met mode en make-up. Kortom: de meisjesdingen van deze wereld. Toekomstgericht staat het nog altijd op mijn bucketlist dat ik mode wil verder studeren. Ik ben gewoon iemand, die graag nieuwe dingen opzoekt. Mijn mama vraagt me vaak wat ik nu weer op de planning heb staan. Van tijd tot uit je comfortzone stappen, kan je als mens enorm veel deugd doen.

Vriendschap
In een intensief traject zoals Miss Limburg of Miss België staan levenslessen centraal. “Vooral het omgaan met mensen is enorm belangrijk. Ik ben een gevoelig meisje met een sociaal kantje. Ik hecht er veel belang aan dat je omgaat met mensen om wie ze zijn. Voor mij is dit met voorsprong het allerbelangrijkste. Een grote groep vriendinnen zal ik wellicht nooit hebben. Maar dankzij Miss Limburg heb ik er toch al twee goede bij. Dat alleen al is mij goud waard.”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie