Kafé Kasserol 2019

In samenwerking met de Stad Lier rolt Kafé Kasserol – Food Truck Festival zoals gewoonlijk ook dit jaar naar het prachtige stadspark van het pittoreske Stad Lier.

De evenementenweide en het stadspark vormen opnieuw het decor voor Kafé Kasserol, het food truck festival dat ondertussen alreeds 5 kaarsjes mag uitblazen.

Het festival zal doorgaan van woensdagavond 14 tot en met zondag 19 augustus.

5 jaar Kafé Kasserol – Food Truck Festival Lier! Dat moet en zal natuurlijk gevierd worden met de nodige toeters en bellen. De jubileum-editie zal één groot feest worden voor jong & oud!

Ook tijdens deze editie blijven de foodtrucks uiteraard centraal staan. Verspreid over vijf dagen zullen er meer dan twintig trucks de revue passeren. Deze zullen bijna allemaal uit eigen land komen, maar brengen heerlijke keukens vanuit de hele wereld naar het gezellige Lierke Plezierke.

Er zal onder meer keuze zijn uit de Oosterse, Mexicaanse en een klassieke Belgische keuken met een twist. Één van de trucks zal gespecialiseerd zijn in eten uit de Noordzee, een andere zal gevulde gehaktballen serveren en nog een andere gaat voor vegan-food. Elke truck zal een totaal verschillend pallet aan hapjes en maaltijden serveren. Voor ieder wat wils dus!

Dit jaar zetten ze op Kafé Kasserol daarenboven nog meer in op gezinnen met kinderen. Zo zal er doorlopend kinderanimatie voorzien worden met oa. 2 x een kinderdisco, een reuze bellenblaas, kindergrimme en op de evenementenweide zal er ook deze keer een springkasteel staan.

Ook de mama’s zullen niet worden vergeten… Er zal een bloemenstand worden opgezet om op ‘moederkesdag’ alle vergeetachtige papa’s toch nog de mogelijkheid aan te bieden de mama’s in de bloemetjes te kunnen zetten!

Dit jaar zal ook het muzikale aspect verder uitgebouwd worden, met verschillende lokale bands en dj-sets die te bewonderen zijn vanop de Unimog Sound. Unimog Sound is een omgebouwde Mercedes Unimog brandweerwagen tot mobiel DJ-decor. De unieke uitstraling van deze wagen wordt gecreëerd door het authentieke karakter van de oldtimer-brandweerwagen die de echte eyecatcher vormt van het evenement.

Uiteraard mag ook René Opsedee, de eigen toilet-dj van het festival, ook dit jaar niet ontbreken. Op vrijdagavond 16 augustus wordt het DJ-decor even omgetoverd tot een ware René Opsedee stage. Sinds zijn eerste passage op Kafé Kasserol is die man trouwens een levende legende geworden.

Zodra de avond op het food truck festival valt zal de dag dus al dansend worden afgesloten met de beste funk, soul, disco en de beste dance hits van alle jaargetijden.

Naast eten en muziek zal je op het festival ook terecht kunnen voor heel wat andere activiteiten en lokale folklore. Bovenop enkele lokale workshops & craftworks die voor het eerst hun opwachting zullen maken op de vijfjarige editie van het festival, varen naar jaarlijkse traditie ook De Moedige Bootvissers bezoekers af en aan de Binnennete.

De jubileum-editie belooft dus alweer een culinair avontuur met een walhalla aan foodtrucks te worden.

Kafé Kasserol opent woensdag 14 en vrijdag 16 augustus om 16u00, donderdag 15, zaterdag 17 en zondag 18 augustus om 12u00. Het terrein sluit op woensdag, vrijdag en zaterdag om 23u30, donderdag en zondag om 22u00.

Meer informatie over het dagprogramma, de heerlijke food trucks, randanimatie én de fantastische deejays zal men weldra kunnen terugvinden op de website www.kafekasserol.be of op de facebook-pagina van Kafé Kasserol – Food Truck Festival.

De aftermovie van vorig jaar kan u hieronder terugvinden:

https://youtu.be/J9HwFznLa_I

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.