Stevige affiche voor De Parkies

Van begin juli tot de voorlaatste week van augustus kan je op 15 concertplekken in Vlaanderen terecht voor de 29ste editie van De Parkies. Vorig jaar bereikte het kleinste, grootste festival 250.000 bezoekers en als het droog blijft, wordt dat record dit jaar scherper gesteld. VZW Divers organisator Jeffrey Vanhaeren: “ “Doorheen de jaren hebben we een sterke band opgebouwd met onze bezoekers, met de steden en gemeenten, én met de artiesten. Ik snap waarom ze graag meedoen. Ze spelen met hun band op adembenemende plekken in een bosrijke omgeving. Met meer dan 20 artiesten bieden we een gevarieerd festivalaanbod, met o.a. De Mens, Guy Swinnen, N8N en het soul-trio Sandrine, Sofie en Stef Caers. Tom Helsen neemt deze zomer afscheid van zijn bandje, want in het najaar heeft hij nieuwe plannen. In het Nederlandstalige genre zijn Mama’s Jasje, maar ook De Geest en Metejoor aanraders. Voor het vrouwelijk muzikaal geweld zorgen Belle Perez, die met ‘Fiesta Perez’ haar 20-jarig jubileum viert, Barbara Dex en Kate Ryan, die haar ’80 Was Machtig’-concertconcept uitrolt.

Je gaat je dansmoves kunnen bovenhalen als je komt naar de optredens van Cocojr. & The Allstars, Cookies And Cream, Uncle Phil, Boulevard Vinyl of de Soulbrothers. We hebben Imagine No Lennon én tot slot is Willy Sommers misschien wel de meest verrassende naam die we hebben geprogrammeerd. Vorig jaar was Willy dé held op Pukkelpop na zijn gastoptreden bij Mauro Pawlowski. Op het grootste, kleinste festival krijgt hij dit jaar een volwaardig podium, waar hij telkens optreedt met zijn liveband. Willy zit momenteel in de studio voor de opnames van zijn nieuwe cd ‘Sommers of 69’, die tijdens De Parkies-concerten verschijnt.

De Parkies staan voor gezapige gezelligheid, maar de festivals worden vlot bezocht door de jeugd, families, gezinnen, buren, vrienden en vriendinnen. “In de zomermaanden zijn wij dé wekelijkse afspreekplek, waar mensen nog effectief tijd maken voor een praatje bij een hapje en een drankje, want dat hebben we voorzien, inclusief de ecologische recyclage van het afval. Mensen komen naar onze festivals omdat ze zich onbezorgd amuseren. Ze moeten niets meebrengen, wij hebben alles voorzien, afgestemd op hun noden en wensen. En niet vergeten dat De Parkies, dankzij de steden, gemeenten en onze trouwe sponsoren, gratis zijn voor het publiek. Op de website www.engieparkies.be vind je alle locaties en het complete overzicht van waar je welke artiesten aan het werk kan zien deze zomer”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

De Parkies vinden deze zomer plaats in Waregem, Torhout, Deinze, Wevelgem, Knokke-Heist, De Haan, Blankenberge, Genk, Maasmechelen, Middelkerke, Beringen, Aalst, Sint-Niklaas, Vilvoorde, Kapellen.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.