Sire, er bestaan geen thuisploegen meer.

De basketbalcompetitie uitleggen gaat voor leken wellicht een brug te ver. 10 ploegen strijden 36 wedstrijden lang voor het fel gegeerde thuisvoordeel in de playoffs. Dan pas gaan alle remmen los. In de kwart- en halve finales van dit eindtoernooi was er weinig nieuws onder de zon. Toppers: Telenet Giants Antwerp en Filou Oostende wonnen met de vingers in de neus. Alleen lijkt het in de finale net omgekeerd te zijn. Het thuisvoordeel behouden lijkt moeilijker te zijn dan buitenshuis een overwinning te boeken. Hoe zou informateur Johan Vande Lanotte zich gevoeld hebben toen hij Oostende thuis de boot in zag gaan tegen Antwerpen? Zou hij zijn quote voor zijn gesprekken met de Koning al klaar houden wanneer Filip het polst naar het basketbalgevoel bij de sterke man van Oostende? Zou er dan zoiets in de stijl van: ‘Sire, er bestaan geen thuisploegen meer’ in het hoofd van dit politieke dier rijpen. Het zou zomaar eens kunnen. Hopelijk komt er dinsdag verandering in. Het zou de spankracht in de playoff-finale ten goede komen.

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.