De Paradise Blues van Jessa Wildemeersch

Tijdens haar reizen interviewde actrice en theatermaakster Jessa Wildemeersch uiteenlopende mensen over hun visie op het hiernamaals.
In Paradise Blues verweeft ze de verzamelde verhalen met inspirerende filosofische visies. Gestuwd door de warme composities van mondharmonica-meester Steven De Bruyn (The Rhythm Junks, El Fish) beweegt Wildemeersch zich tussen verschillende werelden.In hoeverre wordt ons beeld over het hiernamaals gevormd door cultuur of geloof? Hoeveel wordt gestuurd door onze eigen fantasie en verlangens? En wat zeggen de verhalen en mythes die we creëren over hoe we nu leven?  Paradise Blues danst op een dun koord tussen urban myth en universele verhalen, een uppercut met troost. Met Sien Eggers en Sofie Palmers maakte Jessa Wildemeersch twee spraakmakende theatervoorstellingen L’étude (nu slaat de chaos toe) en Den Beer heeft mij gezien.

Bij het Nieuwstedelijk maakte ze eerder Dagen zonder data. Met Paradise Blues gaat ze verder op de ingeslagen weg. Deze keer versterkt ze haar associatieve vertelstijl met een stevige dosis live muziek. Wie eerder werk van Wildemeersch zag, weet waaraan zich te verwachten: beeldend, beklijvend en sprankelend muziektheater.

Paradise Blues is een een voorstelling van Het Nieuwstedelijk en Jessa Wildemeersch. Voor de creatie van Paradise Blues krijgt Jessa Wildemeersch een schrijfresidentie van De Vlaamse Gemeenschap op Het Italiaanse eiland Isola Comacina in de zomer van 2019.

Meer info op http://www.jessa.be
Te zien tijdens het theaterseizoen 2019-2020

Foto: Koen Broos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.