Helden van hier: Zo vader, zo zoon

De brandweer is één grote familie. Dat mag op woensdag 1 mei letterlijk genomen worden in Helden van Hier: Door het Vuur. Adjudant Karel Libot gaat dit jaar nog met pensioen, maar opvolging is al verzekerd. Zijn zoon Pieter neemt de fakkel als brandweerman over. “Of onze Pieter een goeie brandweerman is? Ik denk het wel”, vertelt Karel. “Hij is gedreven en heel sociaal. Je kan veel uit de boekjes leren, maar ervaring telt ook. Dus hij heeft nog wel een eindje te gaan (lacht).” Ook Pieter is vol lof over zijn vader: “Ik heb dat van kleins af aan gezien en koester de band die wij hebben. Uiteraard ben ik enorm trots en kijk ik naar hem op. Wat hij ondertussen gepresteerd heeft in het korps… dat is een hele goeie leerschool.

Adjudant Karel mag meteen uitrukken wanneer een droogkast een hele kelder in vuur en vlam zet. Een grote, zwarte rookpluim zoekt haar weg naar buiten. Tijdens de evacuatie van het huis treffen de brandweermannen ook enkele dieren aan die snel geholpen moeten worden. Wanneer blijkt dat de kleindochter van de bewoners nog achteraan in de tuin zit, breekt er paniek uit.

De Brandweer Zone Antwerpen redt heel wat slachtoffers. Het doet de brandweermannen extra deugd wanneer ze een dankwoordje krijgen van twee slachtoffers die uit een heel zwaar auto-ongeval werden gered. Beiden bezoeken ze de oude kazerne in Antwerpen-Zuid.

Een heel kantoor staat op z’n kop wanneer er een verdacht pakket wordt gevonden. Eén van de werkneemsters kreeg namelijk een enveloppe met wit poeder toegestuurd. Alle scenario’s worden overlopen, ook de piste van de dodelijke stof Antrax. De hele ruimte wordt geëvacueerd en de brandweermannen maken zich klaar voor een worst case scenario.

Aflevering 5 op woensdag 1 mei om 20.35 bij VTM

Geef een reactie