Allemaal Beestjes

In de derde aflevering van Schatten van Mensen, op maandag 15 april, zijn alle dealers op pad in het buitenland. Boris is in het Verenigd Koninkrijk op bezoek bij de zeer extravagante James Perkins. Ook Patrick is terug in Londen om naar een kunstbeurs te gaan, net als Paul. En Bie reist door Spanje en Frankrijk.

Boris in Wonderland

Boris is zeker niet de eerste die het landhuis van Perkins bezoekt, ook Mick Jagger en Madonna zijn bekende gasten op het landgoed Aynhoe Park. James leidt zijn goede vriend Boris rond in zijn immense villa met butler, die bijna doet denken aan een museum. Boris waant zich in de dierentuin en raakt gefascineerd door enkele erg bijzondere stukken: een bronzen krokodil en een opgezette chihuahua.

The circle of life

Paul is in Londen waar hij een stand uitbaat op de Olympia beurs, een beurs met superexclusieve stuks die een even exclusief prijskaartje hebben. Tijdens zijn bezoek aan Londen denkt Paul terug aan het prille begin van zijn carrière, want alles begon hier voor hem op zijn vijftiende.

Een paar zwanen voor 11.000 euro

Bie is nog steeds in Spanje, waar ze langs gaat bij bevriende dealer Miguel. Miguel heeft een grote collectie van topstukken, maar hij is niet mals met zijn prijzen. Een set van twee tafels? 9.800 euro. Een chaise longue? 2.500 euro. Een lange eettafel? 18.000 euro. Bie, als echte zakenvrouw, onderhandelt naar hartenlust tot ze een prijs krijgt die haar redelijk lijkt. Na haar bezoekje aan Miguel zet Bie haar reis verder naar Marie, een dealer in Frankrijk.

“Van 500 pond tot vijf miljoen”

Ook Patrick is terug in zijn vertrouwde Londen. Hij woont er de Masterpiece Art Fair bij, waar volgens Patrick voor bijna iedereen wat te rapen valt. Patrick koppelt het aangename aan het nuttige en nodigt de experts die voor zijn bedrijf “Value My Stuff” werken uit voor een goed glas op de beurs. Ook hij blikt terug op zijn succesverhaal, dat eveneens écht van start ging in Londen, bij Sotheby’s.

Schatten van Mensen – Elke maandag om 21.35 op VIER

Foto: VIER

 

 

 

Geef een reactie