Het luisterende oor van Chloë Reweghs

Begin januari vertegenwoordigde ze nog de kleuren van haar provincie Limburg tijdens de Miss België-finale. Maar nu enkele maanden later laat Chloë Reweghs opnieuw van zich horen. Op haar website lanceerde ze onlangs een internetforum, waar jongeren haar vragen kunnen stellen als ze naar een luisterend oor zoeken. Een opmerkelijk initiatief … ‘Na de Miss België-finale kreeg ik enorm veel vragen in mijn mailbox van jongeren die ik van haar nog pluim kende. Ze polsten één voor één naar mijn ervaringen. Beetje bij beetje begon ik te beseffen dat ik door mijn finaleplek een invloed had op jonge mensen. Omdat ik de mentale gezondheid van jongeren heel belangrijk acht, wou ik mezelf hiervoor nuttig inzetten. Er zijn heel wat jongeren met moeilijkheden. Als ik internetgewijs hen de mogelijkheid kan bieden om eens een mailtje te sturen om in een positief kader te babbelen. Waarom ook niet? “

Dromen zijn géén bedrog

‘Tijdens het Miss België-traject was ik er trots op dat ik gedurende heel die tijd mezelf ben gebleven”, vertelt Chloë. “Dit gevoel wil ik graag meegeven aan jonge mensen. Ik ben heus niet méér waard dan een ander. Persoonlijk had ik nooit durven dromen dat ik in De Panne op het podium zou staan tijdens de Miss België-finale. Dromen zijn heus geen bedrog. Op het vlak van zelfvertrouwen kan een groot geloof in je dromen een enorm boost geven. Dat kan voor vele mensen een echte win-winsituatie opleveren. Door mijn werk in de apotheek heb ik een bepaalde bagage in mijn rugzakje. Persoonlijk heb ik ervaren dat een mailtje sturen naar mij iets laagdrempeliger kan werken dan te spreken met iemand uit de naaste omgeving. Mij kennen ze vooral van de sociale media. Ik weet dat sommige jonge mensen naar mij opkijken. Je merkt gauw genoeg dat ze zich laten meedrijven in hun zoektocht naar de perfecte wereld. Hierin speelt sociale media een belangrijke rol. Ja, het leven is meer waard dan Facebook- en Instagramlikes. En dat zou niet mogen. Elke ervaring tijdens Miss België heb ik een bepaalde plek gegeven in mijn leven. Dat heeft geloond. Tijdens mijn campagne stelde ik mijn eigen regio centraal. Mensen uit mijn eigen omgeving zijn dit niet vergeten. Zo mag ik nu en dan nog eens modellenwerk te doen. Het heeft me wel geleerd dat wie zijn persoonlijk verhaal aan de wereld durft te vertellen, vaak het verst komt. Dat is mijn boodschap, die ik de wereld wil insturen. Niet meer, niet minder.

U kan meer info over het internetforum vinden op:
https://chloereweghs.weebly.com/forum.html

Foto: labelladashian

 

 

Geef een reactie