Windkracht 10

Zondag 10 maart 2019 was een dag waarop het stormde over ons land. Het was te merken in het dagelijkse leven. Om naar Vorst Nationaal te reizen met de trein, had je vooral veel geduld nodig. Door de takken en de dakpannen op de sporen was het een ware mission impossible om in onze hoofdstad te raken. En nochtans was het geen windkracht 10 in ons Belgenlandje. Maar geduld is een schone deugd. Na 2 uur en een kwartier zag ik de catacomben van Vorst opduiken.

Windkracht 10 was veeleer op het basketbalterrein te bespeuren. Telenet Giants Antwerp was supergemotiveerd om Oostende een hak te zetten en hun eerste trofee te bemachtigen in 12 jaar. Zeg nu zelf: het mocht wel eens gebeuren. Na een palmares van 350 jaar Oostende als overwinnaar van alle prijzen, die er maar te winnen zijn, kon een Antwerpse overwinning de basketbalcompetitie een boost van formaat bezorgen.

Onder het oog van 6000 toeschouwers bleken de Oostendenaars enorm veel problemen te hebben met de Antwerpse wervelwind. Het werd 70-76. De beker mocht mee naar de Scheldstad. Het feestje mocht beginnen. Niet te lang, want Murcia loert om de hoek zei ‘Roel Speechless’ Moors. Een kwartfinale in de Champions League zou het al geslaagde seizoen nog een kersje op de taart bezorgen. Focus on the target.

Maar wie in Vorst Nationaal was, zal het beamen. Deze wedstrijd was pure propaganda voor een sport, die ronduit te weinig aandacht krijgt in de media. Maar het kan snel keren, zei Bredero.  En wie ben ik om hem niet te citeren. De hegemonie van een alleswinnaar is doorbroken. Een sexy Antwerpse ploeg stond op. Het belooft een slot van de Belgische competitie te worden op orkaankracht en om duimen en vingers vanaf te likken. Niet meer, niet minder. Zondag was rood … de kleur van de Giants.

Match live bijgewoond op 10/3/2019 in Vorst Nationaal

Foto: Serch Carrière Images

Geef een reactie