Op weg naar de Miss België-kroon?: Chloë Reweghs (19, Vliermaalroot)

Ja, ik geef het toe. Ik moet op een landkaart opzoeken waar het Limburgse Vliermaalroot ligt. Maar dankzij Chloë Reweghs wordt dit plekje wel degelijk op de kaart gezet. En hoe … Naast haar eretitel ‘boerendochter’ draagt de 19-jarige apothekersassistente haar ‘Miss België-finaleplekje’ hoog in het vaandel. Op 12 januari 2019 staat ze op het podium van het Plopsatheater in De Panne voor wellicht één van de hoogtepunten uit haar nog jonge leven. Verrast Chloë vriend en vijand? Stoot deze brok nuchterheid uit het oosten des lands door naar het ultieme delirium? Is ze op weg naar het Miss België-kroontje? “Al bij al valt de stress goed mee. Het enige wat zo nu en dan in mijn hoofd passeert is dat ik begin na te denken over alles wat er allemaal kan gebeuren. Ben ik er nog bij na de eerste afvalronde? Op welke plek ga ik eindigen? Op dit moment weet ik nog niet wat er allemaal kan gebeuren. Net dat maakt het ontzettend spannend.”

Multitaskende Chloë
De combinatie job-Missverkiezing is geen evdientie. Dat blijkt uit het verhaal van Chloë. Maar zoals het een ‘wilde’ boerendochter beaamt, heeft ze haar op de tanden. “De voorbije maanden stelde ik alles in het werk om mijn job als apothekersassistente te behouden. En dat was niet altijd even gemakkelijk qua planning. Regelmatig gebeurde het dat ik na mijn dagtaak rechtstreeks doorreed naar een Miss België-activiteit. Vaak kwam ik pas om 11 uur ’s avonds thuis. En dan mocht ik meteen mijn bedje in. Vooraf had ik geen verwachtingen over de zwaarte van dit parcours. Maar nu kan ik stellen dat het best pittig was. Wanneer ik niet zou werken, was het gemakkelijker om te combineren. Maar ach, ik ben blij dat ik er alles voor heb gedaan om deze multitasking tot een goed einde te brengen.  Mijn wereld zakt na 12 januari zeker niet onder mijn voeten weg. Ik deed er alles voor om het evenwicht te bewaren. Akkoord, het was soms bijzonder pittig. Veel van de Miss België-activiteiten waren ver weg van huis. Door de grote afstanden, die ik moest afleggen, schoten mijn vrije uurtjes er wat bij in. Ik ben er trots op dat ik heb doorgezet. Mijn ouders zagen me de voorbije maanden een pak minder. En ja, dat steekt soms wel. Ik beloof nu al dat ik het ruimschoots goed maak na de finaledag.”

Menselijk vlak: leerschool van formaat
Vooral op menselijk kreeg Chloë wijze levenslessen. “Je leeft voortdurend samen met een groep waarin dertig verschillende karakters samen zijn. Dan streef ik er toch naar om zonder mijn eigen mening uit het oog te verliezen toch zo goed mogelijk samen te werken. Het is belangrijk dat we als één grote groep naar De Panne toe leven. Van mijn kant uit is een bitchfight of een catfight een ‘NO GO’. Door mijn opvoeding kreeg ik van mijn ouders wel mee dat ik altijd met mijn voetjes op de grond moest blijven. En dat heeft me tijdens dit traject geen windeieren gelegd. Vanuit eigen hoek krijg ik heel wat positieve reacties. Gedurende heel mijn campagne heb ik mijn eigen streek wat centraal gesteld. En dan doet het deugd dat er vanuit die hoek wat tekenen van appreciatie komen. Zo heb ik al her en der wat vragen gekregen om modeshows te lopen voor winkels. Daar zeg ik zeker geen neen tegen (lacht).

Limburger wereldburger
Tijdens haar campagne viel deze apothekersassistente vooral op door haar eigen streek stevig in de verf te zetten. “In mijn streek een groot eetfestijn organiseren, wordt moeilijk.  Zeker kosten-opbrengsten gerelateerd.  Maar wie niet sterk is, moet slim zijn en vooral creatief (toont haar spierballen). Waarom kan ik niet opvallen door mijn eigen regio wat in de verf te zetten? Ik woon in de fruitstreek. Dus heb ik appelsap verkocht. Chloë Appelsap, that’s me. Waarom een bestickerde wagen als het ook op een tractor kan? Ik kreeg altijd mee dat ik het gezond verstand in de bovenste la moet houden. Dat heb ik de voorbije maanden ook gedaan. Waarom het moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan?

Familietrip naar Plopsa
Opvallend is dat heel de familie Reweghs nu al klaar is voor de bestorming van De Panne. “Omdat wij thuis een boerderij hebben, konden wij vroeger niet al te ver op vakantie gaan. Papa moest immers  onmiddellijk naar huis kunnen als er iets mis was met de dieren. Nu ik in De Panne op het Miss België-podium sta, willen ze het voor geen geld van de wereld missen. Voor één keer komen ze allemaal uitgedost in kostuum (voor de mannen) en jurken (voor de vrouwen) naar de zee. Ja hoor, ze laten zich behandelen als een ware VIP.  Fantastisch toch! Het doet me wat dat ze er zo veel voor over hebben. En ja, het is geen schande dat een stoere boerendochter als ik dan wel eens een traantje moet wegpinken. Kabouter Plop, be prepared. De Reweghs’jes are coming!”

Foto: Privé-collectie Chloë Reweghs

 

 

 

Geef een reactie