Meisje op de trap

Op Facebook trok een foto mijn aandacht. Meer bepaald van een meisje op de trap. De titel alleen al zou een werk van Rubens, Picasso of Vermeer kunnen zijn. Alleen was ze daarvoor veel te hip. Korte blonde coupe, leren broek, lange oorbellen …zijn toch aspecten die ik niet met de schilderkunst van weleer associeer. Moderne kunst daarentegen is altijd mogelijk?

Maar waarom zit deze jonge frivole meid toch op de trap. Zeker met stelten van hakken en oorbellen zoals kermisflosj’en? Het lijkt meer een outfit om de meest hippe discotheek van Antwerpen onveilig te maken. Verveelt ze zich en wacht ze op de bus die haar naar een bestemming brengt? Het lijkt me sterk dat deze toekomstige influencer uit West-Vlaanderen toekomstgericht met de bus op haar bestemming komt. Een stevige bolide .. ja, maar toch geen bus. Indien toch … Eventjes geduld nog, Manon. Het busje komt zo.

Wacht ze op haar prins met het witte paard? Driewerf helaas. Een coupe zoals Rapunzel heeft die dekselse Manon niet. Zelfs via de beste hairextensions zou een prins als Robin uit de Buurtpolitie nooit de trap kunnen bestijgen waarop Manon nu zit.

Wacht ze op Godot? Dan kan ze er nog lang zitten. Want Godot neemt er een patent op om nooit op te dagen.

Ik denk dat het veel eerder in drukke Miss België-tijden eventjes verpozen is op de trap. Met een blik op het eindresultaat. Zoals een klein kind wacht op de eerste flosj waaraan hij mag trekken op de kermismolen. Roulez-roulez …. Eindbestemming De Panne: 12 januari 2019. Niet meer, niet minder. Dat verraadt de blik van Manon. Of heb ik daar nu te weinig inzicht in en brandt de lamp ergens anders in Manons gedachten.

Foto: Privé-collectie Manon Vandemaele

Geef een reactie