Julie Boone: een Miss met een sustainability-missie

Een vrouw met een Missie. Zo kan je Julie Boone, de mooiste vrouw uit Oost-Vlaanderen het beste omschrijven. Op 12 januari gaat ze verder dan wie ooit in haar opzet.  ‘Ik liet een gerecycleerde jurk maken voor de Miss België-finale. Deze is volledig sustainable gemaakt, met name in correcte omstandigheden met biologische en gerecycleerde materialen. Zelfs de ambersteentjes zijn gerecycleerd. Bovendien hebben ze een helende en positieve werking. Hopelijk brengen mijn steentjes op 12 januari echt wel geluk.

Waarom kies ik voor een gerecycleerde jurk? Ik ben al langer bezig met wat er zich in onze maatschappij en de wereld waarin we leven allemaal afspeelt.  Op een dag geraakte ik aan de praat met iemand van het bedrijf Lowatag. Zij zetten zich enorm in voor sustainability en stelden voor om mijn jurk te sponsoren. Nadien hebben Lowatag en ik samen met Atelier Exc de galajurk ontwerpen. Achteraf wordt de jurk verkocht voor het goede doel.
Verwar me alsjeblief niet met een milieuactiviste die morgen alle auto’s hoopt te verbannen en nooit geen blikje cola drinkt. Ik wil mensen bewuster maken en alternatieven voorschotelen zodat we beetje bij beetje de wereld positief kunnen veranderen.

Ja, dit is een statement dat het anders moet en vooral anders kan. Onze planeet wordt verwaarloosd door vervuiling, te veel plastic en de opwarming van de aarde. Persoonlijk kies ik vaak voor ecologische kleding die gerecycleerd is. Je kan dit onder een bepaald label terug vinden in de winkel. Wekelijks eet ik eens vegetarisch, koop ik bio, vermijd ik plastic en carpool ik waar ik kan.Als ik Miss België word, wil ik meewerken aan dergelijke projecten en een voorbeeld en inspiratie zijn om andere mensen aan te zetten hetzelfde te doen.  ”

Foto: Privé-collectie Julie Boone

Een gedachte over “Julie Boone: een Miss met een sustainability-missie

 1. Julie Boone

  Wat is dit mooi verwoord,ik sta er van te kijken hoe je inzet voor de wereld een beetje te verbeteren.
  Heb je nog weten geboren worden,op kraambezoek geweest, en nu…., ben je een volwassen vrouw!
  Je ouders mogen super fier zijn om je zo te zien schitteren op jouw manier 😉
  Julie ik wens je nog veel sucses met al wat je doe en laten we hopen da je wens uitkomt!?
  Heel veel groetjes Iris

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.