Op weg naar de Miss België-kroon?: Josephine-Charlotte Lecluyse (19, Kuurne)

Eén van de zes finalisten uit West-Vlaanderen heeft al een heel fraai palmares op zak als het over modellenwerk gaat. Enkele jaren geleden won ze immers de titel ‘Flair Model of the Year’. Een wedstrijd, die werd georganiseerd door Flair België. Nu is het meisje van toen uitgegroeid tot een volwassen vrouw, waarbij de dromen intact zijn gebleven. De 19-jarige Josephine-Charlotte Lecluyse (zeg maar Fien) uit Kuurne waagt nu haar kans bij de zoektocht naar ’s lands mooiste. En met succes. Josephine-Charlotte is één van de dertig finalisten. Is deze jonge vrouw op weg naar de Miss België-kroon?  “Ik zou het alleszins heel mooi vinden om ons land nationaal te vertegenwoordigen”, vangt het meisje met de sproetjes ons gesprek aan. “Zeker omdat ik al heel mijn leven lang gepassioneerd ben door het wel en wee van het missenwereldje. Vorig jaar zat ik nog samen met mijn ouders te speculeren wie er Miss België zou worden. En nu sta ik er zelf. Hoedanook is het een avontuur met heel wat weerklank. Zelf ervaar ik ook dat het niet te onderschatten valt welke vriendschapsbanden je smeedt tijdens een verhaal zoals dit. Bij mij kriebelde het al een paar jaren om mijn kans te wagen. Maar ik had nog iets te weinig ervaring. Nu pas vond ik me stevig genoeg in mijn schoenen staan om de stap te zetten.”

Examens
“Ik geniet ten volle van elk moment”, vertelt Josephine-Charlotte me. “Het is echt waarop ik had gehoopt. Het is wel zwaar omdat ik de voorbije weken examens had. Maar ik ben gelukkig dat ik nu tot aan de finale kerstvakantie heb. Nu kan ik me ten volle smijten op de Miss België-finale. Momenteel zit ik mijn laatste jaar secundair onderwijs. Ik heb eventjes overwogen om school aan de kant te schuiven om me volop te focussen op deze wedstrijd. Uiteindelijk koos ik er toch voor om dit niet te doen. Ik ben gemotiveerd genoeg om beiden tot een goed einde te brengen. Karakterieel ga ik er altijd voor. Ook al kost het me bloed, zweet en tranen. Wanneer ik iets wil bereiken, doe ik het voor de volle 100%. Niet meer, niet minder.”

Familie
Heel het Miss België-avontuur doet wat met de familie Lecluyse. De papa en mama van Josephine-Charlotte steunen hun dochter door dik en dun. “Ik vind het wel een leuk gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Mijn papa is net van zijn werk terug thuis. Hij vliegt erin om mij ten volle te steunen. Voor mij is het belangrijk dat wanneer ik het eventjes moeilijk heb er mensen zijn waarmee ik kan praten. Mijn mama zat vroeger op de Showbizzschool in Oostende. Zij weet maar al te goed hoe het wereldje in elkaar staat. Voor de financiële kant en het organisatorische luik is mijn papa de rots in de branding. Mijn ouders vullen elkaar perfect aan.”

Sproetjes
Opvallend aan Josephine-Charlotte is dat ze ‘sproetjes’ heeft … Een unieke troef in deze wedstrijd lijkt het voor haar wel te zijn. “Ik vind mijn sproetjes heel erg leuk. Voor mezelf ervaar ik het als een troefkaart in deze wedstrijd. Toen ik jong was, deelde ik deze mening. Toen wou ik echt wel weten hoe ik er uit zag zonder mijn sproetjes. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik het als een troef zag. Door mijn sproetjes heb ik één van de meest ‘unieke’ gezichten van de Miss België-finale. Het is opvallend hoe hard dat de mensen mijn ‘sproetjes’ onthouden. Tijdens mijn modellenwerk is het voor de éne klant al meer een troef dan voor de andere. Maar je hoort mij alvast niet klagen. Ik krijg er heel veel positieve reacties op.”

Foto: Privécollectie Josephine-Charlotte Lecluyse

Geef een reactie