Op weg naar de Miss België-kroon?: Shelley Galindo Granados (19, Louvain-la-Neuve)

Een snuifje Chili gekruid met een snuifje Antwerpen. Zo vallen de roots van de 19-jarige Miss Waals-Brabant Shelley Galindo Granados uit Louvain-la-Neuve het beste te omschrijven. Haar verhaal lijkt nog niet ten einde. Shelley is immers één van de 30 jonge vrouwen, die nog in de running zijn voor het Miss België-kroontje. Is zij op weg naar de Miss België-kroon?  “Miss België is een heel intensieve periode uit mijn leven. Als kandidate besef je als geen ander dat je er ontzettend veel tijd insteekt. Stuk voor stuk zijn alle kandidaten op hetzelfde niveau. Als één vriendinnengroepje proberen wij samen de finale te bereiken. En daarna zien we wel … Dit avontuur begon met een Facebookberichtje. Iemand vroeg me of ik geen zin had om deel te nemen aan Miss België. En waarom ook niet? Het leek me de uitgelezen kans om mijn grenzen te verleggen. En … wie weet vloeit er een mooi vervolg uit waarop ik een toekomstplan kan bouwen?”

Veranderingsproces
Shelley steekt het niet onder stoelen of banken. Miss België heeft voor de nodige veranderingen in haar leven gezorgd. “Ik mag dan wel een mix zijn van een Chileense papa en een Antwerpse mama en mezelf als een kalme Latina beschouwen. Toch heeft Miss België voor de nodige veranderingen in mijn leven gezorgd. Zeker op menselijk vlak. Zo steek ik het niet onder stoelen of banken dat ik me na mijn overwinning in Miss Waals-Brabant een pak beter in mijn vel voel. Maar een zodanig intensieve campagne zou je niet kunnen zonder de steun van mijn familie.  Zo is mijn mama de stevigste rots in de branding. Naar mijn gevoel ‘de beste mamager’, die ik mezelf kan inbeelden.”

Foto: collectie Shelley Galindo

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.