Vriendschap is een illusie

De ijzersterke Robbe is terug op Himbuyan. Hij komt er terecht bij de laatste drie overlevers van het vriendschapspact van Kamp Zuid. Luc, Nele en Anton weten wat hen te doen staat deze week. Robbe mag de immuniteitsproef absoluut niet winnen en terug verdwijnen naar Winnaarseiland. Want dan moeten de drie in eigen vlees snijden en op elkaar stemmen. En dat zou pijn doen na 29 dagen vriendschap.

Iedereen begint al een persoonlijk plan B uit te dokteren. Zo beseft Luc dat hij als oude rakker wel eens als eerste kan opgepeuzeld worden door de jonge wolven Nele en Anton. Nele vindt dan weer dat Anton absoluut niet weggestemd mag worden. Die hoort het graag aan. Maar over één ding zijn ze het eens. “Robbe is een machine,” beseffen de drie. “Maar niet onverslaanbaar.”

De winnaar van de immuniteitsproef weet zich deze week dus gegarandeerd van een plek in de halve finale. Bovendien mag de gelukkige zich bij Arnaude voegen op Winnaarseiland met een telefoon op zak. Een godsgeschenk voor mama Arnaude. Na vier weken radiostilte mag ze haar zesjarig zoontje bellen. “Dit is het mooiste cadeau ever.”

Trekken de Robinsons tijdens deze aflevering de ultieme conclusie? Vriendschap is en blijft een illusie … Of toch niet.

Foto: VIER

Te zien op 29/11/2018 op VIER

Geef een reactie