Op weg naar de Miss België-kroon?: Meryam Chekrad (21, Menen)

2018 is voor Meryam Chekrad uit Menen een jaar om niet snel te vergeten. Deze 21-jarige horecamedewerkster uit West-Vlaanderen kwam, zag en overwon. Zij veroverde namelijk één van de  Miss België-finaletickets.  Nu heeft ze een kans op dertig om het felbegeerde kroontje van de zoektocht naar ’s lands mooiste te veroveren. ‘Ik had mijn finaleplek niet verwacht, maar er wel op gehoopt”, vertelt Meryam me. “Je mag me als een enorm gedreven meisje beschouwen, die haar weg probeert te vinden in het leven. Dankzij Miss België gaan er nu deuren open. Wie weet krijg ik wel kansen om na de finale er een verlengstuk aan te breien. Daar zeg ik zeker geen neen tegen. Nu valt de combinatie tussen een horecajob en de wedstrijd best goed mee. Mijn baas steunt me door dik en dun. Het voelt fijn aan dat ze allemaal achter me staan.”

Finaletijd
Op 12 januari breekt voor Meryam finaletijd aan. “Natuurlijk kijk ik naar die dag uit. Het is een bekroning voor het harde werk van de voorbije maanden. Maar je moet van elk moment trachten te genieten. Vooraleer je het zelf beseft,  kan het verhaal afgelopen zijn.  Wie hard werkt, zal ooit beloond worden. Toekomstgericht droom ik er van om mijn eigen horecazaak op te starten. Maar ik zie wel wat de komende tijd brengt. Alles blijft welkom in mijn leven. Maar ik blijf met mijn voetjes op de grond staan. Natuurlijk gun ik mezelf de Miss België-titel. Maar ik maak deel uit van een groep vriendinnen, die samen onderweg is naar de kroon. We gunnen elkaar de titel.”

Familietijd
Een Miss België-campagne is voor veel finalisten een intensieve tijd. “Je staat er mee op en je gaat er mee slapen. Alleen mag je jezelf niet vergeten. Anders loopt het verkeerd af. Werk en familie zijn in mijn leven heilig. Bovendien ben ik gesteund door een fantastische gezin. Ik heb een super fiere papa. Hij mag dan wel 96 jaar oud zijn. Voor mezelf is hij een rots in de branding, die me door dik en dun steunt en in alles helpt. Wat wil een jonge vrouw als ik nog meer in het leven? Niets toch … “

Foto: Privé-collectie Meryam Chekrad

Geef een reactie