Omajacht

Zijn er mensen die geen oma hebben? Hoe komt dat oma’s zo’n verrimpeld velletje hebben? En waarom nemen ze altijd de bus tijdens de spits? Over dat en nog veel meer gaat de nieuwe familievoorstelling van De Proefkonijnen die vanaf de kerstvakantie speelt in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

De Proefkonijnen is gekend om z’n originele familievoorstellingen waarvan de warme boodschap het hele gezin aanspreekt. Dit keer letterlijk dan, aangezien oma een centrale rol speelt. Of beter gezegd: het ontbreken van oma.

Fee denkt namelijk geen oma te hebben, maar dat is onmogelijk volgens haar beste vriend Arthur. Daarom gaan ze samen op Omajacht. In haar zoektocht ontdekt Fee wat voor fantastische, maar soms ook rare wezens grootouders kunnen zijn.

Met deze voorstelling produceert het gezelschap, dat aan z’n tiende speelseizoen begint, een nieuw verhaal van schrijver en bezieler van De Proefkonijnen Randall Van Duytekom. Zoals steeds brengt de auteur een thema uit de leefwereld van gewone mensen op een ongewone manier verteld.

De cast bestaat uit vertrouwde gezichten voor het productiehuis. Daphne Paelinck vond tussen de opnames van Thuis nog de tijd om er haar vijfde voorstelling te spelen. Als tegenspeler krijgt ze Ken Verdoodt tegenover zich waarmee ze in 2013 ook al speelde bij het gezelschap in de voorstelling Rooie Danny.

Wie tickets wil bemachtigen voor de voorstelling moet er snel bijzijn, want om de intieme setting – die het gezelschap zo kenmerkt – te bewaren, is het aantal plaatsen beperkt.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Omajacht

Spel: Daphne Paelinck & Ken Verdoodt
Tekst & regie: Randall Van Duytekom
26, 27, 28, 29, 30 december en 9, 10, 13, 16, 17 februari om 15u
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen
Prijs: 9 / 14 euro

Geef een reactie