Lefebure zkt. Trump

Elke week bewijst Frances Lefebure in Make Belgium Great Again hoe ‘great’ ons land eigenlijk al is. Vorige week lanceerde het programma een emoji tegen online haat, die sindsdien massaal wordt gebruikt. Alweer een stap in de goede richting, maar helaas heeft Frances nog niet iedereen kunnen overtuigen van hoe ‘great’ ons land wel is. De Amerikaanse president Donald Trump noemde België een mooie stad en riep Brussel uit tot ‘hell hole’. De ploeg van Make Belgium Great Again gaat op dinsdag 9 oktober ver – net iets té ver – om hem van het tegendeel te overtuigen. Kunnen ze Trump overtuigen dat Brussel wél great is?

Stap 1 in het masterplan om tot bij de president te geraken: The White House contacteren. VS-correspondente Greet De Keyser gelooft alvast in de slaagkansen en dus begint Frances vol goede hoop aan haar belronde. Maar krijgt ze de president ook effectief aan de lijn? Frances zou Frances niet zijn mocht ze niet nóg een stapje verder gaan om de aandacht van de president te trekken. Vlak voor zijn bezoek aan Brussel trekt de ploeg ’s nachts de stad in met stickers van Trump in een tricolore onderbroek. “Want we weten uit ervaring dat Trump niet snel reageert, maar wel als je een beetje met hem lacht”, klinkt het. De Europese wijk, busstations, de Wetstraat, de NAVO: alle locaties moeten eraan geloven. Tot de actie van Frances en haar team voor het eerst écht uit de hand dreigt te lopen…

FOTO: Medialaan

 

Geef een reactie