Het meisje op mijn oude speelplaats

7 jaar lang heb ik in het Sint-Ursula-Instituut van Onze-Lieve-Vrouw-Waver gestudeerd. Daar heb ik namelijk mijn secundair onderwijs gevolgd. Op 9 september opende dit gebouw haar deuren voor het grote publiek. Dit naar aanleiding van Open Monumentendag. Daar kwam een delegatie van Studio Belle Epoque langs. Enkele van de aanwezigen waren Marty Emo en zijn verloofde Coralie Popper. Ik liep het koppel voor de eerste keer tegen het lijf in Scheveningen. Persoonlijk raakte ik gefascineerd door hun passie voor het geschiedenis. Maar de hedendaagse geschiedenis beheersen ze maar al te goed. Zo spotte ik op de sociale media een foto van Coralie waarop zij poseert voor het park van de school.  De plek, waar zij staat, roept bij mij veel herinneringen op. Het was namelijk enkele jaren lang mijn speelplaats. 21 jaar geleden studeerde ik er af. Ik heb in mijn studententijd nooit een meisje in deze klederdracht op mijn oude speelplaats gezien. Toen was het al uniform wat de klok sloeg. En nu nog steeds, trouwens.

Foto: Marty Emo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.