Oh My God: Shopping Queen Zoë in het klooster

In het dagelijkse leven geniet make-up artiest Zoë van het leven. Ze houdt van shoppen, van Gucci en eigenlijk gewoon van geld uitgeven. Haar dressing is een bloemlezing van dure pronkstukken. Die liet ze uitgebreid bewonderen in het meest recente seizoen van Shopping Queens. Kortom: Zoë is niet meteen de eerste vrouw aan wie je denkt om deel te nemen aan het gloednieuwe VIJF-programma Oh My God. Daarin verblijven vijf partygirls een periode in een klooster. Enkele weken leven ze zonder sigaretten, alcohol, feestjes, mannen én smartphones.  In ruil krijgen ze een uitnodiging tot bezinning in de stilte van het kloosterleven.

Tijdens de voorstelling van het programma liep ik Zoë tegen het lijf. Het verblijf in het klooster was naar haar zeggen een bijzondere ervaring. Toen ze naar het klooster betrad, had ze er niet meteen zin in. Een ware Oh My God overviel haar. En toch … heeft ze heel wat bijgeleerd. Vooral over hoe je met bepaalde levenssituaties moet omspringen. Ook heeft ze zich kunnen bezinnen over haar toekomstbeeld. Alleen worstelde ze wat met het levensregime van de nonnen. Een leven zonder alcohol, feestjes en dergelijke zou ze niet kunnen missen. Ook was het ontbreken van haar GSM niet zo evident. Ze had heimwee naar haar mama en naar haar vriend. Op de vraag of ze is veranderd door Oh My God, antwoordde Zoë heel diplomatisch. Uit elke ervaring leert een mens bij. Dus ook bij haar zullen er een paar procentjes veranderd zijn.

Elke dinsdag vanaf 4 september op VIJF vanaf 20u35

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie