Geluksauteur Leo Bormans en Bhutaanse ambassadrice samen op stap!

Deze week bezocht de geluksauteur Leo Bormans de Limburgse topattractie Bilzen Mysteries. De man achter de bestseller ‘The world book of happiness’ ontdekte samen met de Bhutaanse ambassadrice Pema Choden en haar familie de avondattractie ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’.

“Dankzij mijn boeken ben ik in contact gekomen met het Aziatische koninkrijk Bhutan. Het ontwikkelingsland tussen India en China investeert behalve in het bruto nationaal product vooral in het bruto nationaal geluk. Op basis van 122 indicatoren bepaalt men in Bhutan hoe gelukkig de bevolking is. Hun techniek kreeg bijval, want zowel de Londen School of Economics als de Verenigde Naties hebben hem overgenomen.”

Bormans koos er bewust voor om met zijn Bhutaans gezelschap een informeel bezoek te brengen aan Bilzen Mysteries: “Het is heel uitzonderlijk om een ambassadeur van Bhutan op bezoek te krijgen. Het kleine land heeft wereldwijd maar acht ambassades. Mevrouw Pema Choden is ambassadrice voor heel Europa en wordt uitgenodigd van Venetië tot Stockholm. Ze vindt het fijn als ze informeel kan kennismaken met de gebruiken en tradities, die typerend zijn voor een land. Limburg en vooral de Limburgse gastvrijheid, het toerisme en de omgeving trekken haar aan. In haar thuisland komen ze vanuit de hoge bergen afgezakt naar de valleien om te luisteren naar verhalen, gebracht door authentieke vertellers die door de overheid worden aangesteld. Die geschiedkundige verhalen zijn voor de Bhutaanse bevolking geluksmomenten en daarom weet ik zeker dat ze ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ enorm zal waarderen. Jan Decleir die u meezuigt in 800 jaar geschiedenis, met een tablet, op de site van de Landcommanderij Alden Biesen en het unieke klank- en lichtspektakel op het einde…!”

Foto: Roland Hermans

Geef een reactie