Binkie Blinkie ten huize Groenewegen

Tijdens het voorjaar was hij de allersnelste van het peloton. Maar het wou blijkbaar niet lukken. Tot die éne spurt na de saaiste rit in de Ronde van Frankrijk. Dylan Groenewegen kwam, zag , overwon en legde de critici het zwijgen op. Het vleesgeworden Nederlandse Jerommeke had zijn tweede ritzege beet. In de gesprekken achteraf vertelde hij over de gevolgen van een loodzwaar Nederlands kampioenschap. De zon in Hoogerheide had hem vermoeid. Maar beetje bij beetje kwam hij er naar eigen zeggen door in deze Ronde van Frankrijk. Met een magistrale spurt hield hij Gaviria en Sagan achter zich. Een voorbode voor meer? Want ééntje blijft gééntje. Twee op een rij zou de ietwat mislukte tourstart van Dylan van de kaart vegen.  Deze Nederlandse spurtbom wordt duidelijk beter naar mate de Ronde van Frankrijk vordert. Sagan en Gaviria: pas op jullie tellen. Dylan is wakker geschoten. Op het thuisfront zijn volgens Dylan mama en vriendin Nine twee dames die niet graag naar een massaspurt kijken. Hond Binkie daarentegen werd voor één dag Blinkie. Meer bepaald: van trots als hij zijn baasje magistraal zag spurten.

Geef een reactie